Nieuwe WTC wint met ‘antennelengte’ verschil

Het scheelt een antennelengte, hoewel de New Yorkers liever spreken van een torenspits. Maar de Raad voor Hoge Gebouwen is duidelijk in zijn oordeel: het nieuwe One World Trade Center mag zich sinds afgelopen week het hoogste gebouw van Amerika noemen. Het was eerder nog even de vraag of de ’naald’ op het dak van het gebouw mee mocht worden gerekend.

Inclusief naald meet het One World Trade Center 1.776 voet (541 meter) hoog, een verwijzing naar het jaar van onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. De Willis Tower in Chicago (voorheen bekend als de Sears Tower) was in de afgelopen 40 jaar met zijn 1.451 voet het hoogste gebouw. De masten op het dak van de Willis Tower worden wél als echte antennes beschouwd en daarom niet meegeteld in de hoogte. Vreemd is ook wel dat het dak van het nieuwe WTC-gebouw zo’n 100 voet lager ligt dan het dak van de Willis Tower.

Chicago not amused

Het spreekt voor zich dat de inwoners van Chicago ‘not amused’ waren. Burgemeester Emuanuel: “Het ding ziet eruit als een antenne, heeft de functie van een antenne, dus het ís een antenne.” Chicago is er nog altijd trots op dat het plaats bood aan de eerste wolkenkrabber van de VS. Nou ja, dit geeft ze misschien inspiratie om een nóg hogere wolkenkrabber te bouwen.

De lijst met hoogste gebouwen van Amerika vind je hier.

Photo Credit 1
Photo Credit 2

LEES OOK:  Top 5 typisch Amerikaanse gerechten
1.216 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.