De hoogste gebouwen van Amerika

One World Trade Center in aanbouwOne World Trade Center in aanbouw

Amerika is het land van de wolkenkrabbers, dat weten we allemaal. Een groot aantal van de hoogste gebouwen ter wereld bevindt zich op het grondgebied van de Verenigde Staten. Dat de allerhoogste skyscrapers tegenwoordig in rijke oliestaatjes staan, doet niets af aan de majestueuze bouwgeschiedenis. 

Als het One World Trade Center voltooid is, staat het met een totale hoogte van 541 meter (meer dan een halve kilometer!) bovenaan het lijstje met hoogste gebouwen van Amerika. De hoogte van 541 meter staat gelijk aan 1776 voet, wat een symbolisch getal is. Dit was namelijk het jaar dat Amerika zijn onafhankelijkheid uitriep. Deze hoogte is inclusief de toren, tot het hoogste dak bedraagt de hoogte 417 meter, gelijk aan de hoogte van het oude World Trade Center.

One World Trade Center (foto: Wikimedia)

Na de val van de oude torens na de aanslagen van 11 september 2001 tot aan 30 april van vorig jaar, had het Empire State Building de titel van hoogste gebouw van New York overgenomen. Vorig jaar april bereikte het One World Trade Center (voorheen Freedom Tower genoemd) de hoogte van 387 meter en in oktober 2012 werd ook de hoogte van de Willis Tower (442 meter) in Chicago overtroffen. Op dit moment is de nieuwe toren dus al het hoogste gebouw van Amerika. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2014 in gebruik genomen. Naast One World Trade Center komen er trouwens nog vijf andere (lagere) torens.

Bijna de gehele top 10 met hoogste gebouwen van Amerika staat trouwens in New York en Chicago. Alleen nummer 10, The Bank of Amerika Plaza, bevindt zich in Atlanta (hoogte 312 m). Ter vergelijking: het hoogste gebouw van Nederland is de Maastoren met 165 meter en 44 verdiepingen. De laatste plaats in de Amerikaanse top 50 wordt ingenomen door het Woolworth-gebouw dat nog altijd 241 meter hoog is. De volledige top 50 van hoogste gebouwen in Amerika vind je hieronder.

LEES OOK:  Eerste keer Amerika: Miami

Lijst met hoogste gebouwen van Amerika

De hoogste gebouwen van Amerika

De hoogste gebouwen van Amerika (bron: Wikipedia)

(Photo Credits: Wikipedia)

 

4.917 views
(4 stemmen, gem.: 4,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.