Autorijden in Amerika

autorijden in Amerika

De Verenigde Staten zijn een uitstekend land om met de auto of camper te verkennen. Er bestaan veel uitgestippelde routes maar je kunt daarvan ook afwijken of geheel je eigen route bepalen. Er zijn verschillende websites waar je heel gemakkelijk zelf je route kan samenstellen. Wanneer je van plan bent om een auto te huren kun je hier enkele tips lezen. Het rijden in Amerika is niet moeilijk maar er zijn wel kleine verschillen met Nederland waarvan je op de hoogte moet zijn.

Wegen

De VS beschikken over een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. De highways zijn in stedelijke gebieden vaak zeer breed. Vier tot zes banen in elke richting is vrij normaal. In Amerika mag je ook op dezelfde rijstrook blijven rijden en dat betekent dat je niet zoals in nederland alleen naar links mag om in te halen, je mag ook links blijven rijden. Ook kun je rechts worden ingehaald, hier moet je als Nederlander goed op letten als je van baan wisselt. Als het verplicht is om rechts te rijden, dan staat dat met borden aangegeven. Dan mag je net als in Nederland alleen naar links om in te halen.

Afritten

Elke afslag in de VS is genummerd, dit maakt het een stuk eenvoudiger om de juiste afslag te vinden. De cijfers van de afritten hebben ook te maken met de afstand tussen twee afritten. Als je bijvoorbeeld bij afslag 30 rijdt en je moet afslag 35 hebben dan heb je nog 5 mijl te gaan. Het is verstandig om op tijd rechts te gaan rijden. De uitvoegstroken zijn een stuk korter dan in Nederland en ze duiken ook vanuit het niets op. De afritten op Amerikaanse snelwegen worden vaak maar twee keer aangegeven en niet drie keer zoals bij ons. Het kan ook zijn dat de afrit aan de linkerkant is, het afritnummer staat dan aan de linkerkant van het bord.

LEES OOK:  Yellowstone National Park: de leukste tours

Amerikaanse auto

Wanneer je een rondreis door Amerika doet, is het leuk om een typisch Amerikaanse auto te huren zoals bijvoorbeeld van Chevrolet, Jeep of Ford. Sommige typisch Amerikaanse modellen zijn bij ons niet verkrijgbaar, alleen tweedehands via bijvoorbeeld autoscout24.nl. Helaas zijn deze auto’s vaak niet erg zuinig, ondanks dat de benzineprijs in Amerika een stuk lager is, zullen de kosten van de trip wel oplopen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met AutoScout24

6.584 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.