Michigan: bossen, meren en Nederlandse roots

Welcome to Michigan

Uitgestrekte bossen, velden, meren en duinen. Welkom in Michigan! Michigan is de op tien na grootste staat van Amerika en dankt zijn naam aan de Franse benaming van het Indiaanse woord Michigamaa, wat ‘groot water’ of ‘groot meer’ betekent. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien Michigan tussen vier van de ‘Great Lakes’ ligt. De staat bestaat in feite uit twee delen, het noordelijke en het zuidelijke schiereiland, welke beide erg verschillend zijn. Het noorden heeft dichte bossen en vele bergen, het zuiden is vlakker en kent een wat afwisselender landschap. De hoofdstad is Lansing, maar Detroit is de grootste stad. Tevens is Detroit de thuishaven van Ford, waar Henry Ford ooit begon met het produceren van het bekende T-Model.

Natuur
Michigan staat garant voor de nodige waterpret. Michigan grenst aan de grote meren Lake Michigan, Lake Superior, Lake Huron en Lake Erie, maar ook in het binnenland zijn er zo’n 11.000 kleinere meren te vinden. Met het grote aantal pleziervaartboten, kun je in Michigan gerust een dag het water op. Ook zijn er duiktours, waarbij je naar oude, vergane scheepswrakken duikt. Maar niet alleen in en op het water gebeurt van alles. Ook op de vele uitgestrekte stranden, zoals het prachtige Muskegon Beach, is een hoop te doen. Aan deze stranden, maar ook in de binnenlanden, vind je prachtige huizen die volledig aangepast zijn op het vakantiegevoel dat er heerst. Naast het genieten van de zon, het water en de vriendelijke mensen om je heen heb je ook nog grote duingebieden. In deze gebieden, zoals het mooie Silver Lake-gebied, kun je met een Sand Buggy of terreinwagen de duinen over scheuren, of genieten van een van de vele verzorgde tours. Daarnaast is het gebied uitermate geschikt voor een lange fiets-, mountainbike- of wandeltocht.

LEES OOK:  9 redenen om direct naar het bruisende New Orleans af te reizen

Michigan Beach

Op het noordelijke schiereiland van Michigan kun je ook heel goed wandelen, mountainbiken, vissen en kamperen. Het is wat ruiger dan het zuidelijke gebied door de dichte bebossing en de vele bergen. In het gebied komen zwarte beren, herten en elanden voor. Het mooie Tahquamenon Falls-gebied heeft op de Niagara-watervallen na de grootste watervallen van Amerika en daarnaast een prachtige natuur. De omgeving biedt vele tours langs oude vuurtorens, verlaten ijzer- en kopermijnen en houtkaplocaties, die stuk voor stuk de geschiedenis van het gebied laten zien.

Bezienswaardigheden in Michigan
Het eiland Mackinac is een bijzonder eiland dat je zeker bezichtigd moet hebben. Neem een stap terug in de geschiedenis en bezoek de oude forten, of ga op reis met paard en wagen en bekijk de mooie oude gebouwen op het eiland. Ook heeft Michigan het plaatsje Holland, dat ooit is gesticht door immigranten en dat dus een Nederlandse geschiedenis heeft. Ieder jaar wordt er in mei het Tulip Time Festival gehouden, dat op traditionele wijze het ontstaan en de culturele erfenis van het plaatsje viert. Houd je van een lekker biertje, bezoek dan vooral de stad Grand Rapids, waar meer dan 20 lokale brouwerijen de titel ‘Bierstad van Amerika’ hooghouden. En natuurlijk is er nog Detroit, met zijn mooie skyline, het Fox Theatre en het Riverfront-gebied. Dat moet je zeker eens gezien hebben! Wat je ook kiest om te doen in Michigan, het woord ‘vervelen’ zul je daar niet in de mond nemen.

Photo Credits: 340756: Miroslaw en 368020: Tim Reinhart / pixelio.de

2.363 views
(1 stemmen, gem.: 4,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.