Grand Canyon helivlucht: een droom die uitkomt

Grand Canyon heli

Eén van mijn grootste dromen was altijd om in een helikopter te vliegen boven de Grand Canyon. De schoonheid van de Grand Canyon aanschouwen vanaf de grond leek me al prachtig, maar wat zou het gaaf zijn om al het moois van bovenaf te beschouwen via een helikoptervlucht! Toen mijn eerste rondreis door West-Amerika op het programma stond wist ik daarom ook niet hoe snel ik moest beginnen met de voorbereidingen voor het maken van deze sensationele helikoptervlucht.

Een paar maanden voor aanvang van de reis heb ik een online reservering gemaakt via GrandCanyonHelicopter.nl om er zeker van te zijn dat we ter plaatse, op ons geplande tijdstip (het kan nog weleens druk zijn namelijk) de lucht in konden gaan. Daarnaast kregen we ook een mooie korting op de normale prijs vanwege de vroegtijdige online reservering.  Dus gingen we in onze eerste week van onze West-Amerika-rondreis richting de Grand Canyon Airport voor de langverwachte vlucht!

We hadden een helikoptervlucht bij Papillon Helicopters geboekt, dit is de grootste van de drie helikopterorganisaties bij de Grand Canyon. Uit het duizelingwekkende aanbod van verschillende tours hadden we gekozen voor ‘The Majestic Tour’. Een 25 tot 30 minuten durende vlucht  waarbij je een spectaculair deel van de canyon te zien krijgt. Bij het vliegveld hoefden we slechts een paar minuten te wachten om in te stappen in de EcoStar-helikopter. Dit is een state-of-the-art helikopter met erg goed zicht en comfortabele stoelen. Er was nog een Amerikaans koppel dat ook met ons meevloog. Het weer was perfect voor een mooie helikoptervlucht over de canyon.

LEES OOK:  Rondreis Amerika: waar moet je beginnen?

Grand Canyon Helikopter

Na een paar minuten vliegen over een bos kwamen we aan bij de rand van de canyon. ‘Wow’ is het enige wat ik kon zeggen. Wat een adembenemend mooi uitzicht! Het is gewoon bijna niet te geloven dat in de loop van 17 miljoen jaar de Colorado River de oorzaak is geweest van de bijzondere vormgeving van de canyon, die tot de één van de zeven natuurwonderen behoort. De vele foto’s die we maken geven eenmaal thuis helaas niet de ware visuele ervaring weer.

Het voordeel van de helikoptervlucht ten opzichte van een tocht met een klein vliegtuig is dat er veel lager gevlogen mag worden. Zo heb je een veel beter gedetailleerd zicht. We merken op dat de North Rim een stuk hoger is dan de South Rim. Bovendien is de flora en fauna en het klimaat heel verschillend op beide oevers. We zien de ‘Inner Canyon’; hier snijdt de rivier ongeveer één centimeter per honderd jaar af van de wanden van de canyon. Ook de vele stroomversnellingen in de Colorado-rivier vallen ons op. We spreken (heel stoer) af dat bij een volgend bezoek we een raftingtour gaan maken over de rivier.

Vol adrenaline stappen we de helikopter uit en bedanken de piloot voor de veilige vlucht. Het kost  misschien wel wat maar het is het geld zeker meer dan waard. Mijn droom is echt uitgekomen en hoe…!

Photo Credit

7.744 views
(8 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.