Hoogtepunten van de legendarische Route 66

Route 66 symboliseert ’the American dream’. Deze 4.000 kilometer lange snelweg staat voor vrijheid en avontuur. De meest bekende snelweg van de Verenigde Staten strekt van het noordoosten van het land tot het zuidwesten, van Chicago tot Los Angeles. Tegen het einde van de jaren 50 was Route 66 de belangrijkste oost-westverbinding in de VS en werd deze voor miljoenen mensen gezien als een weg die hoop bood op een beter leven. Hoewel het tegenwoordig niet meer mogelijk is de hele route te rijden, zal een trip over deze weg je toch het mythologische gevoel geven dat hoort bij deze legendarische route, als je langs de ene fascinerende plek na de andere rijdt. Hier bespreken wij de zeven meest opzienbarende hoogtepunten.

Inhoudsopgave

1. Illinois

De legendarische Route 66 begint in de staat Illinois, in Chicago, en wordt aangegeven met een klein bordje: ‘Begin’. Het eerste herkenningspunt dat je vanaf hier tegenkomt is de ‘Gemini Giant’ in het kleine dorpje Wilmington: een 7,5 meter groot standbeeld van een astronaut voor de ingang van een restaurantje. Een ander hoogtepunt dat je zeker niet mag missen is de ‘Chain of Rocks Bridge’ op de grens met de staat Missouri, die in de jaren 20 gebouwd is. Eerder liep de Route 66 over deze brug maar tegenwoordig kun je hier niet meer overheen rijden.

2. Het Route 66 Museum in Clinton

In het dorpje Clinton in de staat Oklahoma vind je het Route 66 Museum. Dit beroemde museum is zeker een bezoekje waard. Hier krijg je een nog betere kijk op de geschiedenis en de mythe achter Route 66.

LEES OOK:  Goederen invoeren? Check de Douane-app

3. De Cadillac Ranch

In het dorpje Amarillo in Texas tref je nog een zeer speciale attractie: de Cadillac Ranch. Deze kunstinstallatie bestaat uit tien Cadillacs, modellen uit 1950 tot 1963, die met hun voorkant in een veld zijn ingegraven. De met graffiti besmeurde oude auto’s zijn een ware lust voor het oog.

4. Het National Park in Arizona

Wanneer je je weg vervolgt over Route 66 en over het Colorado Plateau in Arizona rijdt, zul je langs een waar natuurspektakel komen. ‘The Petrified Forerst National Park’ bevat de meest wonderlijke felgekleurde steenformaties, vandaar ook de bijnaam ‘Painted Desert’ (gekleurde woestijn). Ook zijn er fantastische uitzichten en bossen te bewonderen waarvan de bomen opvallende kleuren hebben dankzij zure regen en andere natuurlijke effecten. Vooral met zonsopkomst en zonsondergang is dit natuurpark zeker een bezoekje waard.

5. De Barringer Krater

Zo’n 50.000 jaar geleden is ten hoogte van de stad Flagstaff in Arizona een grote meteoriet ingeslagen die een krater heeft achtergelaten van 1,5 kilometer breed. Hoewel de asteroïde slechts een diameter van 50 meter had, heeft ze desondanks alle levende organismen binnen het bereik van 4 kilometer vernietigd. Bij het Barringer Krater Museum kunt u meer fascinerende feitjes te weten komen over deze kosmische ramp.

6. De Grand Canyon

Met een kleine detour van zo’n 80 kilometer vanaf Route 66 kunt u ook de Grand Canyon bezoeken. De bijna 450 kilometer lange diepe kloof is absoluut een bezoekje waard en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Een bijzondere attractie is de ‘Skywalk’, een glazen looppad in het westelijke deel van de Grand Canyon vanaf waar je de mooiste uitzichten over deze rode rotsformaties en kloven zult aanschouwen.

LEES OOK:  De provinciaalse charme van New England

7. Seligman

Men zegt wel eens dat Seligman de geboorteplek van Route 66 is. Vandaag de dag is deze plek het hart van de legendarische snelweg. Het hele dorp ziet eruit als een filmset waarbij het iconische Route 66 symbool vaak terug komt. Hier kun je dan ook het beste je souvenirs inslaan voor deze onvergetelijke tocht.

Photo Credit John Foxx/Stockbyte/Thinkstock

3.733 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.