Californication. Iets voor jou?

Califonication met een Ford Mustang! (foto: Pixabay)

Met je cabrio over de Golden Gate Bridge cruisen, terwijl de wind door je haren blaast en ‘Californication’ uit de speakers knalt. De ultieme vrijheid van Californië beleef je wanneer je Amerika ontdekt vanuit je eigen appartement in combinatie met een huurauto.

Ontdek Californië in je eigen tempo

Als Amerika staat voor vrijheid, dan is Californië daarvan de overtreffende trap. Hier vind je alles wat Amerika zo’n geweldig land maakt. San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, de mooiste stranden en de ruigste natuurparken. En het mooiste is: het ligt allemaal te wachten om ontdekt te worden door jou! Hoe lijkt het je om een tijdje als een echte Amerikaan in het westen van de Verenigde Staten te wonen?

Beleef Californië van dichtbij

Je kunt natuurlijk een rondreis maken, maar het hoeft niet per se. Als je een strategische plek uitkiest en daar via bijvoorbeeld Interhome.nl of een andere partij voor appartementen en vakantiehuizen een accommodatie regelt, dan voelt het eventjes alsof je gewoon Amerikaan bent!

Een auto huren is na het boeken van je vliegtickets waarschijnlijk het belangrijkst als je naar de westkust van Amerika afreist. Een huurauto is het ideale vervoermiddel om Californië te ontdekken. Je kunt dan namelijk gaan en staan waar u wilt. Als je uitgekeken bent op de Golden Gate Bridge, rijd je met de kap (of de raampjes) open naar Venice Beach in Los Angeles, waar vrijwel altijd de zon schijnt.

Even een tour langs de ‘rich and the famous’ maken in Beverly Hills? Geen punt, tijdens je trip naar Californië ben je de baas over het programma. Ook het machtige Yosemite National Park met z’n reuzenbomen en gigantische watervallen ligt op rij-afstand. Wil je een heel andere kant van de natuur zien, dan tour je lekker verder naar Death Valley, waar de temperaturen hoog op kunnen lopen! Ben je een échte autoliefhebber, dan volg je met je huurauto misschien wel een stukje van de beroemde Route 66! Als je geen zin hebt op ’s avonds weer terug te rijden naar je appartement in Amerika, dan kun je natuurlijk ook meerdere appartementen of vakantiehuizen huren.

LEES OOK:  Californië 'off the beaten path'

Een auto huren: wordt het een pick-up of een cabrio?

Als u een auto gaat huren in Californië, wil je misschien ook wel iets bijzonders. Wat dacht je van een echt Amerikaanse pick-up waar je met gemak alle koffers in kwijt kunt? Iets met veel cilinders en een grote motorinhoud? Of wil je de beroemde Californische zon op uw hoofd voelen en het ultieme vrijheidsgevoel ervaren? Dan kies je misschien het beste toch voor die cabrio, of ‘convertible’, zoals ze ‘m in Californië noemen. Om in Amerika een auto te huren moet je meestal wel minimaal 21 jaar zijn en onder de 25 jaar kan een toeslag voor ‘jonge bestuurders’ gelden.

397 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.