San Francisco: stad van muziek

Door de jaren heen zijn er tal van artiesten geïnspireerd door San Francisco en de omliggende Bay Area. In de jaren vijftig schreven George Cory en Douglas Cross de hit ‘I Left my Heart in San Francisco’ voor Tony Bennett. Dit nummer groeide uit tot een nationale hit en wordt nog steeds regelmatig gedraaid of uitgevoerd bij grote evenementen in deze prachtige stad, zoals de vijftigste verjaardag van de Golden Gate Bridge en sportwedstrijden van de San Francisco Giants en de San Francisco 49’ers.

Een ander zeer bekend nummer is ‘San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)’ van Scott McKenzie. Dit liedje werd geschreven aan de vooravond van de Summer of Love en is een monument uit de hippietijd. Naast deze nummers zijn er uiteraard nog tal van andere liedjes verschenen die gebaseerd zijn op deze betoverende stad, zoals ‘(Sittin’ on) the Dock of the Bay’, “San Francisco Blues’ en ‘San Francisco Days’.

san francisco 3

Platform voor muzikanten

Is het feit dat er tientallen nummers over een stad zijn geschreven genoeg om deze stad tot stad van de muziek te bestempelen? Misschien niet. Maar behalve als inspiratiebron voor muziek dient San Francisco ook als platform voor muzikanten. De Bay Area biedt een podium voor diverse grote muziekfestivals. Het grootste van deze festivals is waarschijnlijk het Outside Lands Festival. Dit driedaagse evenement vindt jaarlijks plaats in het Golden Gate Park en trekt elke dag meer dan 50.000 bezoekers. Zowel grote internationale acts als kleinere lokale bands treden hier op. De volledige naam van het festival is het Outside Lands Music and Arts Festival, en er zijn dan ook diverse andere kunstvormen te bewonderen. Daarnaast tref je hier zoals je kunt verwachten van de Bay Area veel biologische eetgelegenheden en wijnen uit het nabijgelegen Napa Valley.

LEES OOK:  Wat te doen in de omgeving van San Francisco? 7 tips
san francisco 2

Iets later in het najaar vind het Treasure Island Festival plaats. Tijdens dit tweedaagse festival komen internationale bands naar dit eiland in de Bay. Het hele eiland wordt dan omgetoverd tot één groot festivalterrein. Behalve van de muziek kun je hier genieten van een prachtig uitzicht over de Bay en downtown San Francisco. Als de avond valt zie je langzaam de stad veranderen in een zee van licht.

san francisco 5

Altijd wel een festival

Behalve deze twee festivals vinden er door het jaar heen tal van andere muziekevenementen plaats. Een paar voorbeelden zijn het San Francisco Bluegrass and Old Time Festival, Noisepop, het San Francisco Jazz Festival, het Fillmore Street Jazz Festival, Hardly Strictly Bluegrass, het San Francisco World Music Festival en het San Francisco Hip-Hop Dance Festival. Hardly Strictly Bluegrass is, zoals de naam al zegt, veel meer dan bluegrassmuziek. Gedurende drie dagen komen tal van verschillende grote en kleine bands muziek maken op diverse podia het Golden Gate Park. Dit festival is gratis te bezoeken, wat uitzonderlijk is gezien de omvang van de podia en acts.

san francisco 4

Wanneer je een bezoek gaat brengen aan San Francisco is het aan te raden om van tevoren op te zoeken of er een festival plaatsvindt tijdens je verblijf in deze prachtige stad. Gezien het grote aanbod is de kans reëel dat je bezoek samenvalt met een van deze leuke en verassende festivals.

3.425 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.