Nog geen duidelijkheid voor homo’s bij Scouting in Amerika

De Amerikaanse Scoutingbeweging (Boy Scouts of America) heeft de beslissing over het al dan niet accepteren van homoseksualiteit binnen haar gelederen tot het voorjaar uitgesteld. Zo laat de organisatie weten.

De discussie over het onderwerp laaide deze week weer op, nadat president Obama opkwam voor homoseksuelen in relatie tot het lidmaatschap van de grootste jongerenorganisatie ter wereld. “Scouting is een geweldig instituut, dat jongeren vooruithelpt, hun kansen biedt en hun leert de leiding te nemen. Stuk voor stuk zaken waaraan ze hun verdere leven heel veel hebben. Niemand zou daarvan moeten worden uitgesloten”, zo zei de president.

De Boy Scouts besloten afgelopen zomer het ‘verbod’ op homoseksuele leiders en leden nog te handhaven. Uit woede hierover stuurden tientallen (ex)-scouts hun scoutingonderscheidingen terug.

Verwacht wordt nu dat de organisatie op haar jaarvergadering in mei een definitieve beslissing over dit heikele punt neemt. In Nederland is homoseksualiteit bij Scouting trouwens geen enkel issue.

LEES OOK:  Amerikaanse hypotheekmarkt
1.098 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.