Nieuw seizoen van de Muppets

Deze week is het langverwachte nieuwe seizoen van The Muppets gelanceerd. De gloednieuwe tv-serie uit de koker van Lisa Henson, dochter van Muppet-bedenker Jim Henson, wordt uitgezonden op tv-zender ABC. De Muppets zien er in hd en in breedbeeld beter uit dan ooit tevoren. Maar de tv-serie is in de eerste week ook al goed voor veel controverse.

De trailer van de nieuwe Muppet-serie:

De conservatieve televisiecommissie One Million Moms eist al dat The Muppets weer van het scherm verdwijnen, omdat de serie ongeschikt zou zijn voor kinderen. De oude tv-serie, bekend onder de titel ‘The Muppet Show’ werd voor het laatst aan het begin van de jaren tachtig uitgezonden. In de tussentijd zijn er natuurlijk vele herhalingen geweest.

De kinderen van toen zijn nu ouders met jonge kinderen. Volgens One Million Moms werden veel van die ouders verrast door de cynische toon en volwassen humor. Wat One Million Moms betreft gaat het te ver. ‘Ze heben het over seks, drugs en abortus. Hoeveel ouders willen grappen hierover uitleggen aan hun kinderen?’

The Muppets: mix van kinderlijke en volwassen humor

De onderwerpen liggen gevoelig in het puriteinse Amerika. Maar directrice Lisa Henson van The Henson Company vertelt dat haar vader blij zou zijn met alle aandacht. Volgens haar wilde haar vader ook altijd een mix van kinderlijke en volwassen humor in The Muppets. ‘De toon die we hebben gekozen past perfect. Ik denk juist dat het heel grappig is om The Muppets in een moderne context te zien.’

Het idee voor een nieuwe tv-serie kwam na het succes van de Muppet-film Muppets Most Wanted. De Muppet-makers besloten een nieuwe serie bij de zenderbazen van ABC te pitchen via een ‘mockumentary’. Het filmpje was niet voor het grote publiek bestemd, maar werd erg populair nadat het online kwam te staan.

LEES OOK:  National Hiring Day bij McDonald's

Bron: RTL Nieuws

404 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.