Emigreren naar de VS: waar moet je aan denken?

Vanaf het idee van emigreren naar de Verenigde Staten tot het moment dat je de grens oversteekt. Een traject waarin je steeds veel moet regelen: je Nederlandse verplichtingen, een verblijfsvergunning voor Amerika, een woning regelen en nog veel meer. We denken er echter nooit echt bij na wat er allemaal op je te wachten staat als je eenmaal in de VS woont. We zetten de voornaamste zaken in dit blogartikel nog eens kort voor je op een rijtje.

Werken in de Verenigde Staten

In de Amerikaanse maatschappij gaat het er anders aan toe dan bij ons. Wanneer je al vanuit Nederland of Vlaanderen of na aankomst in Amerika gaat solliciteren, merk je dat zonder twijfel. Je moet jezelf verkopen. Wat wij al snel arrogant zullen vinden, wordt in de VS als normaal beschouwd. Een beetje opscheppen mag dus best, als je de waarheid niet al te veel geweld aandoet.

Als je eenmaal een baan gevonden hebt moet je er ook rekening mee houden dat je werkweken langer zijn dan je gewend bent in Nederland. Er heerst een echte werkcultuur. Mensen voelen zich onderdeel van het bedrijf en hebben daardoor meer voor hun baas over. Dit is natuurlijk ook om te laten zien dat ze beter zijn dan hun collega’s die allemaal met elkaar concurreren voor die ene promotie.

Zorgverzekering

Wanneer je officieel in de Verenigde Staten gaat wonen, zul je je verzekeringen op moeten zeggen. Ook kun je op dit moment geen gebruik meer maken van de Nederlandse zorgverzekering. Het is hierbij belangrijk dat je je goed laat informeren over het zorgverzekeringssysteem in de Verenigde Staten, omdat dat anders is geregeld dan in Nederland.

LEES OOK:  Wat dreef 30 miljoen emigranten naar Amerika?

Het is in de VS niet verplicht een zorgverzekering te nemen. Als je niet onverzekerd door je Amerikaanse leven wilt, zorg je er van tevoren voor dat je uitzoekt bij welke zorgverzekering je je aansluit. Dit kan je uiteindelijk een hoop gedoe en geld schelen.

Neem je een Amerikaanse bankrekening?

Het is afhankelijk van je situatie of het aantrekkelijk is een bank te nemen in de VS. Wanneer je permanent gaat emigreren, dan zul je er een bank moeten vinden. Een Amerikaanse bankrekening kan nadelig voor je zijn wanneer je bijvoorbeeld je loon blijft ontvangen van je Nederlandse werkgever. Conversies kunnen ervoor zorgen dat je onnodig een deel van je loon inlevert. Zonde natuurlijk!

Bezoek uit Nederland

Voor toeristen die de VS bezoeken is het noodzakelijk over de juiste toegangspapieren te beschikken. Wanneer je dus bezoek uit Nederland krijgt, is het de bedoeling dat zij een ESTA aanvragen. Met een ESTA mag je meerdere malen voor kortere tijd de Amerikaanse grens passeren.

Het immigratieproces brengt veel werkzaamheden met zich mee. Het is even werk, maar als je eenmaal gesetteld bent, is het volgens velen meer dan de moeite waard geweest. Heb je eenmaal je Amerikaanse leven in de steigers staan, dan heb je alle mogelijkheden om naar de toekomst te kijken.

Foto: Wikimedia

1.457 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.