Stage lopen in het beloofde land!

Zit je eraan te denken een buitenlandse stage te gaan doen? Misschien in New York, in Los Angeles of in Houston? Amerika is erg divers en heeft voor iedere student wel iets te bieden, er is namelijk een heel mooi ondernemersklimaat. Niet voor niets hebben grote namen als Facebook, Google en Microsoft hun hoofdkantoren in ‘het beloofde land’. Zeker voor ons Nederlanders is Amerika een heel indrukwekkend land.

Regelen van je stage

Wanneer je stage wilt lopen in Amerika zijn er nogal wat zaken die je moet regelen. Aan te raden is om een jaar voordat je stage wilt gaan lopen al te beginnen met het zoeken van het geschikte bedrijf. Dit kun je op eigen houtje doen, via school of via een stagebureau. Vaak kunnen ze bij het laatste je wel wegwijs maken en weten zij precies waar ze moeten zijn. Zo kun je makkelijker bij bedrijven binnenkomen. Wanneer je via je eigen school een stageplaats wilt bemachtigen, dan kun je handig gebruik maken van de contacten die deze wellicht al heeft. Loop eens langs bij je stagecoördinator, misschien dat deze je wat verder kan helpen.

Stage-overeenkomst regelen

Wanneer je een geschikte stage hebt gevonden, is het belangrijk om te zorgen dat je stage-overeenkomst in orde is. Hierin leg  je het beste je stage-opdracht, de afspraken over stagebegeleiding, je stagevergoeding en de duur van je stage vast. Laat deze vervolgens tekenen door je stageverlener en je onderwijsinstelling en vergeet ook zelf niet een krabbel te zetten. Op die manier weet iedereen wat er wordt verwacht van de stage en kunnen hier geen misverstanden over ontstaan.

LEES OOK:  Amerikaanse hypotheekmarkt

Papieren regelen

Wanneer je in Amerika stage gaat lopen heb je een J-1-visum nodig, daarnaast is het ook belangrijk dat je goed bent verzekerd, zowel voor ziektekosten als voor aansprakelijkheid. Zeker de zorgverzekering is belangrijk. De zorgkosten in de Verenigde staten kunnen hoog oplopen en daarom is het aan te raden te gaan voor 100% dekking. Wanneer nodig kun je uiteraard nog gebruik maken van een aanvullende verzekering.

Huisvesting

Een erg belangrijke vraag wanneer je in het buitenland stage gaat lopen is toch wel: waar ga ik wonen? Sommige bedrijven verzorgen zelf huisvesting voor hun stagiairs, maar misschien wil je juist wel alleen gaan wonen of juist onder ‘echte’ Amerikanen in bijvoorbeeld een gastgezin of juist heel internationaal met andere internationale stagiairs in diverse branches. Er zijn genoeg mogelijkheden. Het is uiteraard wel belangrijk dat je hier tijdig mee aan de slag gaat! Alvast veel plezier bij je stagevoorbereidingen gewenst!

Photo Credit

6.335 views
(2 stemmen, gem.: 4,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.