De mooiste natuurparken van Amerika

De toch al fascinerende steden van Amerika beschikken over een gigantische achtertuin met veel prachtige natuurparken. Veel natuurliefhebbers gaan naar Amerika om deze natuurparken te ontdekken. In dit artikel behandel ik de natuurparken die niet gemist zouden mogen worden als je in Amerika bent en van natuur houdt.

Yellowstone National Park in Wyoming

Het nationale park Yellowstone is misschien wel het meest bezochte park in Amerika. Dit 9.000 vierkante kilometer grote park heeft imposante heetwaterbronnen, modderpotten en geisers. Naast al dat moois heeft het park ruige bossen, een schitterend groot meer genaamd Yellowstone Lake, een alpenweide en een canyon met watervallen. Yellowstone is perfect voor wandelliefhebbers en fietsliefhebbers. Dit omdat het landschap van Yellowstone voornamelijk vlak is. Er zijn in het park veel wandelroutes aangelegd, die uiteenlopen van een kleine kilometer tot ruim 8 kilometer.

Yellowstone National Park beschikt ook over een rijke fauna. Zo zijn er elanden, zwanen, pelikanen, bizons, grizzly- en bruine beren en herten te vinden. Koop voordat je het park in gaat een informatieboekje. Zo kun je makkelijk alle wandelpaden, waterbronnen en andere hoogtepunten van Yellowstone vinden.

Wanneer je op vakantie bent in Amerika en Yellowstone wilt bezoeken, moet je rekening houden met entreekosten van zo’n 12 dollar. Je kaartje is 7 dagen geldig. Het is ook mogelijk om een National Park Pass, ook wel ‘America the Beautiful Pass’ aan te schaffen voor 80 dollar, dan heb je toegang tot alle nationale parken voor een jaar (moet je natuurlijk wel even de tijd voor hebben). En, zie je jezelf als rondlopen in het Yellowstone? Vergelijk dan eerst de reisaanbieders naar Amerika om zeker te weten dan je niet te veel betaalt.

LEES OOK:  Drie Amerikaanse klassiekers die je doen watertanden

Glacier National Park in Montana

Glacier National Park is een spectaculair park met veel ongerepte natuur. Het beschikt over ruwe bergenpieken, wilde bossen, grote weides, watervallen en veel meren. Doordat het park vrijwel onaangetast is door de mens, is het voor een grote schare aan dieren mogelijk gebleven te overleven. Om die reden is er in dit park ook veel wildlife te vinden. Denk daarbij aan otters, dikhoornschapen, elanden en berggeiten.

Hoogtepunten van het park zijn Lake McDonald, The Loop en Two Medicine Valley. Glacier National Park is wel voor mensen die goed te been zijn, dit door zijn ruige en ongelijke landschap. Er zijn veel wandelpaden te vinden en voor de mountainbiker is Glacier National Park een echte topbestemming.

Entreekosten voor het park lopen op tot 25 dollar voor een kaartje. Daarom is het aanschaffen van een ‘America the Beautiful Pass’ vaak goedkoper als je van plan bent meerdere parken te bezoeken.

Overige parken in Amerika

Naast deze 2 nationale topparken zijn er nog veel meer prachtige natuurparken te vinden in Amerika. Een paar aanraders hiervan zijn: Great Smokey Mountains, Hot Springs, Mammoth Cave en Rocky Mountain. Ook zijn er in Amerika natuurparken te vinden die worden onderhouden door Indianen. Deze gaan vaak zonder naam, maar zijn zeker een bezoekje waard!

Photo Credit

2.122 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.