De mooiste natuurfenomenen van de VS

De 'Stairway to Heaven' op Hawaï (foto: Wikimedia)De 'Stairway to Heaven' op Hawaï (foto: Wikimedia)

Van gletsjers en kloven tot eilanden en prachtig onderwaterleven: Amerika staat bekend om zijn overweldigende natuur. Maak je reis naar de Verenigde Staten compleet met een bezoek aan een of meerdere van onderstaande natuurwonderen.

Yellowstone National Park

Actieve geisers, warmwaterbronnen en beren, wolven en bizons: in Yellowstone National Park kan de liefhebber van wilde natuur zijn hart ophalen. Het park omvat meer dan 200 geisers, waarvan Old Faithful de beroemdste is. Gemiddeld spuit deze geiser elke 92 minuten een enorme straal van 45 meter hoog de lucht in. Breng ook zeker een bezoekje aan de indrukwekkende Grand Prismatic Spring. Deze warmwaterbron heeft een constante temperatuur van 85 graden en staat bekend om zijn diepblauwe kleur en oranje oevers.

Lees meer over Yellowstone National Park

The Grand Canyon

De enorme Grand Canyon mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het prachtige, 466 kilometer lange ravijn is op zijn mooist bij zonsopkomst en zonsondergang. Je kunt de Canyon gemakkelijk per auto bezoeken, maar wil je het natuurschoon eens van een andere kant bekijken, boek dan een riviertocht, een tocht per muilezel of een helikoptervlucht over de kloof.

Antelope Canyon

Een ander spectaculair natuurfenomeen is Antelope Canyon in Arizona, waarvan de formaties door erosie zijn uitgesleten. De kloof bestaat uit twee aparte delen: de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon is wat makkelijker toegankelijk dan de Lower Antelope Canyon en staat ook bekend om zijn mooie lichtinval. Wil je echt een bijzonder plaatje schieten? Neem dan een statief mee en gebruik een lange sluitertijd. Tours naar de Antelope Canyon vertrekken veelal uit Page, Arizona.

LEES OOK:  Goedkoop shoppen in Amerika (de gouden tips)

Dry Tortugas National Park

Ruim honderd kilometer ten westen van Key West in Florida vind je Dry Tortugas National Park, een must-see voor liefhebbers van het onderwaterleven! Hier kun je naar hartelust snorkelen en duiken tussen prachtige vissen en koraal. De koraalriffen zijn hier het minst aangetast van alle riffen van de Florida Keys. Ook voor vogels spotten, kajakken en vissen ben je hier aan het goede adres.

Haiku Stairs

Avonturiers opgelet: deze trap naar de top van een berg op Oahu, Hawaï, zal je nog lang bijblijven. Ook natuurfans mogen de klim niet overslaan. De Haiku Stairs of ‘Stairway to Heaven’, is namelijk naast een spannende route, ook een panoramisch spektakel. Geniet van de prachtige vergezichten over de kustlijn en valleien, terwijl je bijna verticaal de berg bestijgt. Officieel is de weg (nog?) niet open voor het publiek, maar desondanks wagen tientallen wandelaars zich dagelijks aan de klim. Een unieke ervaring!

De 'Stairway to Heaven' op Hawaï (foto: Wikimedia)
De ‘Stairway to Heaven’ op Hawaï (foto: Wikimedia)

Foto boven: Grand Canyon, door Jessy Terpstra

1.160 views
(1 stemmen, gem.: 4,00 van de 5)
Laden...