Nevada: bruisende steden en indrukwekkend natuurschoon

Lake Tahoe

Uitgestrekte woestijn, goksteden en prachtige meren: welkom in Nevada. Ontvlucht het grauwe Nederland en ontdek de altijd zonnige staat met een roadtrip. DitIsAmerika.nl zette Nevada’s highlights voor je op een rij.

Las Vegas

Een bezoekje aan de gokstad der goksteden mag niet ontbreken aan je trip naar Nevada. Maak een tochtje in een gondel in het Venetian, ga naar de lichtshow ‘Fremont Experience’ in downtown Las Vegas en bezoek de show ‘O’ van Cirque du Soleil. In Las Vegas zul je je geen moment vervelen.

Lake Tahoe

Dit prachtige, uitgestrekte meer ligt deels in Nevada en deels in Californië. Het meer staat bekend om zijn helderheid en zijn mooie omgeving: het wordt omringd door bergen en bossen. In de zomer kun je mountainbiken rondom het meer en in de winter kun je perfect skiën in de bergen.

Extraterrestrial Highway

State Route 375 staat om meerdere redenen ook wel bekend als de ‘Extraterrestrial Highway’. Deze weg ligt ten eerste nabij het beroemde Area 51, een militaire basis waar volgens ufo-enthousiastelingen buitenaardse wezens zouden zijn verborgen. Ook hebben mensen bij deze weg ufo’s gezien. Stop tijdens je rit even bij het dorpje Rachel, waarin je zowel in de hotels, als de restaurants het thema ‘alien’ terugziet. Bekijk het fotoalbum van de Extraterrestrial Highway op deze website.

Pyramid Lake

Een van de minder bekende, maar daarom niet minder mooie, bezienswaardigheden is Pyramid Lake. Dit verborgen juweeltje ligt tussen Lovelock en gokstadje Reno, op zo’n 24 kilometer van Interstate 80. Het meer bevindt zich op een indianenreservaat en is omringd door lage bergen. De piramidevormige kalkformaties in het meer geven Pyramid Lake zijn unieke uiterlijk.

LEES OOK:  Vlucht naar de VS vertraagd? Claim je vergoeding!

Hoover Dam

De gigantische Hoover Dam ligt op de grens van Nevada en Arizona. De dam is maar liefst ruim 221 meter hoog en is aan de onderkant 200 meter dik! Het bouwwerk staat bekend als een indrukwekkend staaltje bouwkunde en wordt daarnaast geroemd om zijn art deco-stijl. Als je boven op de dam staat, heb je een mooi uitzicht op Lake Mead, het grootste kunstmatige meer in de VS.

Spookstad Metropolis

Nevada heeft enkele spooksteden die een bezoekje waard zijn. Ga terug in de tijd met een trip naar Metropolis bij de stad Wells. De voornaamste bezienswaardigheden in het uitgestorven stadje zijn een school, een begraafplaats en een hotel annex bank, waarvan de kluis en de kelder nog te bezichtigen zijn.

Kortom, Nevada biedt een breed scala van bezienswaardigheden voor een afwisselende roadtrip. Krijg je al zin? Lees eerst meer over de do’s en don’ts van een roadtrip door Amerika!

Photo Credit: Wikimedia

2.130 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.