Lincoln, een film over de meest geliefde Amerikaanse president

Lincoln de film

Vanaf 31 januari draait Lincoln van topregisseur Steven Spielberg in de Nederlandse bioscopen. Oscar-winnaar Daniel Day-Lewis (eveneens magistraal in Gangs of New York) vertolkt de rol van de president die streefde naar een vrij land zonder slavernij. In dit presidentsdrama zien we zijn strijd, die hij uiteindelijk met de dood zal moeten bekopen.

Dit spannende drama speelt zich af tijdens de laatste 3 turbulente maanden van Abraham Lincolns leven (12 februari 1809- 15 april 1865). Door zijn compromisloze houding ten opzichte van de conservatieve Zuidelijke Staten (die niet van de slavernij af wilden) is het uitgestrekte land verscheurd door een bloedige burgeroorlog. De 16de president houdt echter vast aan zijn principes en toont de politieke moed om het land te leiden naar verandering. De keuzes die hij moet maken hebben uiteraard grote gevolgen. Anno nu wordt Lincoln door zowel Republikeinen als Democraten nog altijd bewierookt als de ‘beste president ooit’.

Abraham Lincoln

De film werd geregisseerd door veteraan Steven Spielberg. Naast tweevoudig Oscar-winnaar Daniel Day-Lewis maken Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt, James Spader, Hal Holbrook en Tommy Lee Jones hun opwachting in dit 2,5 uur durende epos. Het script komt van Tony Kushner die het weer op het boek over Lincoln van Doris Kearns Goodwin heeft gebaseerd.

Photo Credit Wikipedia

LEES OOK:  Buckle up - It's the law!
2.697 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.