De voorspellingen van Isaac Asimov voor 2014

De Amerikaanse biochemicus en schrijver Isaac Asimov is vooral bekend vanwege zijn sciencefictionverhalen en zijn ‘3 wetten der robotica’, die je onder andere terugziet in de film ‘I, Robot’. 50 jaar geleden, in 1964 tekende hij zijn toekomstvisie voor 2014 op in de New York Times. In zijn artikel ‘Visit to the World’s Fair of 2014′ bespreekt en voorspelt hij enkele zaken opmerkelijk accuraat.

1. In 2014 zijn elektroluminescente schermen gemeengoed

Je bent je er misschien niet direct van bewust wat dit precies zijn, maar deze dunne, heldere schermen zien we tegenwoordig overal in winkels, als reclame, in verlichting en als platte televisies.

2. Er zijn veel spullen die de mensheid verlossen van saai werk

Klopt, en dat is maar goed ook!

3. Communicatie bestaat niet alleen uit geluid, maar ook uit beeld; je ziet de persoon met wie je telefoneert

We hebben nu inderdaad Skype, Google Hangout, FaceTime en meer videobelmogelijkheden.

4. Je kunt je scherm niet alleen gebruiken om mensen te zien, maar ook om documenten te bestuderen, foto’s te bekijken en boeken te lezen

Met het dagelijks gebruik van computers, tablets en smartphones is dit allemaal waar!

5. Robots zijn nog geen gemeengoed in 2014, en ze zijn ook niet erg goed, maar ze bestaan wel

Als we als definitie voor ‘robot’ een computer nemen die eruitziet en reageert als een mens, dan is deze voorspelling ook goed. We hebben nog geen robotbedienden of -vrienden, maar we hebben robots die kunnen stofzuigen, zingen en dansen.

Naast bovenstaande, accurate voorspellingen deed Asimov er ook een aantal die in de buurt komen van wat we nu hebben (de mensheid zal 6,5 miljard zielen tellen) en een aantal die niet zijn uitgekomen (‘we gebruiken geen elektrische kabels meer, want alles wordt aangedreven door batterijen’).

LEES OOK:  Buckle up - It's the law!

Bron: huffingtonpost.com, photo credit: Wikia

1.738 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.