Naar Amerika? Vraag je ESTA aan!

Ga je binnenkort op vakantie of op zakenreis naar Amerika? Dan heb je reistoestemming voor nodig van de Amerikaanse overheid. Deze reistoestemming wordt ESTA genoemd. Dit betekent Electronic System for Travel Authorization, oftewel Elektronisch Systeem voor Reistoestemming.

ESTA is een elektronisch systeem voor reistoestemming naar de VS. Sinds 2009 is dit een veiligheidsmaatregel van de Amerikaanse regering om reizigers naar de VS vooraf te registreren. De elektronische reistoestemming vervangt het groene formulier I-94W dat voorheen in het vliegtuig naar de VS ingevuld moest worden.

Als je via de lucht of over zee naar Noord-Amerika wilt reizen en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet je voorafgaand aan je reis een ESTA-reistoestemming aanvragen. Ook Nederland en België vallen onder het Visa Waiver Program.

Vergelijkbaar met een visum

Het ESTA-programma is dus vergelijkbaar met een visum, zonder dat het een visum wordt genoemd. Met dit document heeft u reistoestemming om naar Amerika te gaan. Wanneer u als Nederlander of Belg voor een korte periode naar Amerika gaat. dan heeft u hier dus geen visum voor nodig. Met een korte periode wordt 90 dagen bedoeld.

Het aanvragen van een ESTA is verplicht. Zonder deze reistoestemming wordt het onmogelijk om naar Amerika te reizen. Er is geen enkele luchtvaartmaatschappij die u aan boord laat zonder ESTA. Heb je een ESTA aangevraagd, dan is die twee jaar geldig, of zo lang als je paspoort geldig is. Wanneer je paspoort eerder is verlopen, moet je een nieuwe aanvraag doen.

Betrouwbare betaalmogelijkheden

Je kunt een ESTA online aanvragen via de website van de Amerikaanse overheid. Je dient je ESTA-aanvraag dan met een creditcard te betalen. Als je geen creditcard hebt, is het dus onmogelijk om via de website van de Amerikaanse overheid een visum aan te vragen. Maar er zijn ook Nederlandse organisaties die dit voor jou kunnne regelen en waarbij je gewoon kunt betalen met iDeal, Bancontact/MisterCash of via een overboeking. Vervolgens ontvang je jouw ESTA binnen 24 uur per e-mail. Je kunt rekenen op een snelle en betrouwbare service.

LEES OOK:  Amerika: ook heel divers qua talen

Je paspoort

Als je een ESTA wilt aanvragen, dan moet je paspoort ook aan een aantal eisen te voldoen. Zo moet het over een machinaal leesbare zone beschikken op de pagina met je persoonlijke gegevens. Verder moet je paspoort uitgegeven zijn na 25 oktober 2005 en moet het een digitale foto bevatten. Als het na 25 oktober 2006 is uitgegeven, dan moet het beschikken over een digitale chip met je biometrische gegevens.

Je paspoort moet nog geldig zijn op de dag van je terugreis naar Nederland of België. Alle reizigers die tot jouw reisgezelschap behoren – dus ook kinderen – moeten in het bezit zijn van een paspoort. Kinderen mogen dus niet zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouder(s). Alleen de normale paspoorten voldoen aan de eisen die de Amerikaanse overheid stelt. Een noodpaspoort of een identiteitskaart voldoet niet aan deze eisen. Met een van deze documenten kun je dus niet naar Amerika reizen.

Voorwaarden ESTA

Als je een ESTA voor Amerika wilt aanvragen, dan dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

– Je bent staatsburger van Nederland of België
– Je gaat op zakenreis of op vakantie of je bent op doorreis
– Je reis duurt maximaal 90 dagen
– Je hebt een retourticket of doorreisticket

Foto: Pexels

926 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.