De beste muziekfestivals van Noord-Amerika

Sasquatch Festival

Ga je volgend jaar in de lente- of zomerperiode op vakantie naar de Verenigde Staten? Pak dan ook eens een festival mee! Amerika staat namelijk bekend om zijn uitbundige festivals waar iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komt. Een bezoek aan een festival in Amerika laat je nóg meer het gevoel van ultieme vrijheid ervaren, waar Amerika zijn handelsmerk van heeft gemaakt. De volgende festivals zijn gegarandeerd legendarisch.

Burning Man

Een bezoekje aan ‘Burning Man’ is een ervaring op zich. Dit festival vindt plaats in de middle of nowhere: de Black Rock Desert in Nevada. Het idee is dat de bezoekers een zelfvoorzienende gemeenschap opbouwen ten tijde van het evenement. Op het weeklange festival in augustus kun je naast muziek, ook volop van kunst genieten die ter plekke ontstaat. Kijk voor een goede indruk van Burning Man eens hier:

Kleding niet verplicht.

South by Southwest

In het zuidelijke Austin vindt jaarlijks in maart ‘South by Southwest’ plaats. Op dit grote muziekfestival treden maar liefst meer dan 2200 artiesten op! Ook kleinere artiesten krijgen een podium, waardoor het Texaanse evenement een goede plek is om aanstormend talent te spotten. Leuk weetje: de Nederlandse Heideroosjes hebben hier ook opgetreden.

Lollapalooza

In het historische Grant Park in Chicago vindt ’s zomers het bruisende muziekevenement ‘Lollapalooza’ plaats. Liefhebbers van alternatieve rock, punk rock, hiphop en dance kunnen hier hun hart ophalen. Grote namen die hier hebben opgetreden zijn bijvoorbeeld Eminem, Franz Ferdinand en de Smashing Pumpkins.

Bonnaroo

Voor de ultieme festivalervaring moet je bij ‘Bonnaroo’ zijn. Het evenement vindt plaats op een boerderij in Tennessee en je vindt er een keur aan indie-, rock- en hiphopartiesten. Maar dat is niet alles: breng ook een bezoekje aan de bioscooptent, de ‘dorpen’ met eettentjes en maak je innerlijke kind blij door van de waterglijbaan af te roetsjen.

LEES OOK:  Donald Trump is niet gek

Sasquatch

Dit driedaagse festival vindt plaats in de prachtige omgeving van George, Washington. In het Gorge Amphitheatre, met spectaculair uitzicht op de Columbia River en de Columbia Gorge Canyon, kun je genieten van de beste artiesten op het gebied van indie, rock en hiphop. Ook singer-songwriters zijn hier te beluisteren. Een must-do voor muziek- èn natuurliefhebbers!

We zijn benieuwd naar jouw festivalervaringen in Amerika! Wat vond jij helemaal te gek?

Photo Credit: Wikimedia

1.994 views
(2 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...