3 originele stedentrips aan Amerika’s oostkust

Een stedentrip naar een Amerikaanse stad: heerlijk een paar dagen weg naar een totaal andere wereld en tegenwoordig steeds betaalbaarder. Met name de steden aan de oostkust lenen zich vanwege de afstand goed voor een korte reis. New York kennen we natuurlijk al als geliefde stedentripbestemming. Maar er is meer. DitIsAmerika.nl zette drie originele stedentripbestemmingen aan de oostkust van de VS met hun must-sees en must-do’s voor je op een rij.

Boston

Boston, de hoofdstad van Massachusetts, is een van de oudste en rijkste steden van de VS en biedt een scala aan bezienswaardigheden voor een geslaagde trip. Bezoek tijdens je reis naar de stad zeker de fraaie Boston Public Garden. Deze botanische tuin werd ontworpen door landschapsarchitect George Meacham in de tweede helft van de 19de eeuw. Vaar in de zomer over het meer in je eigen ‘Swan Boat’. Sla ook niet de USS Constitution over, een van de oudste Amerikaanse oorlogsschepen, die gebouwd werd in de 18de eeuw. Ga terug in de tijd met een tour door het schip en bezoek het tegenovergelegen interactieve museum, waar je een vlag kunt hijsen en een kanon kunt afvuren.

Philadelphia

In de oostelijke staat Pennsylvania vind je de bruisende metropool Philadelphia of ‘Philly’, zoals de inwoners hun stad liefkozend noemen. Een leuke manier om de stad te ontdekken, is per fiets. De stad heeft maar liefst 330 kilometer aan fietspaden. Stadsoase Fairmount Park is ideaal per fiets te verkennen. Je vindt in dit park zowel kreekjes, als historische gebouwen. Fiets de heuvel op naar Belmont Plateau voor een prachtig panorama over de stad en daal vervolgens af via Kelly Drive om af te koelen bij de rivier. Vervolg je tocht naar de Independence Hall, waar in de 18de eeuw de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend, en de Liberty Bell, een historische klok en een van de bekendste symbolen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

LEES OOK:  Roadtrip West-Amerika

Washington

De hoofdstad van de VS leent zich uitstekend voor een stedentrip. Bezoek bij een trip naar Washington zeker een of meerdere van de musea van de Smithsonian Institution, dat ruim negentien verschillende musea omvat. Aanrader is het Hirshhorn Museum met een prachtige beeldentuin. Natuurlijk kun je ook het Capitool, zetel van het Amerikaanse Congres, met zijn opvallende koepel niet missen. Even genoeg cultuur gesnoven? In de levendige wijk Georgetown vind je tal van gezellige winkelstraten en hotspots om lekker te lunchen of te dineren. Voor een uitgebreide Italiaanse lunch moet je bij het sfeervolle Café Milano zijn. Als je meer zin hebt in een klein tussendoortje, kun je bij Georgetown Cupcake terecht. Hier worden iedere dag verse cupcakes gebakken met de mooiste ontwerpen. Houd wel rekening met een rij voor de deur.

Photo Credit: Wikimedia

1.319 views
(nog geen waarderingen)
Laden...