Amerikaanse eetcultuur in Nederland

Eetcultuur Amerika

De Amerikaanse manier van eten is in de eerste plaats gebaseerd op snelheid. Zodra je in een Amerikaans restaurant je eten op hebt, haalt de bediening je bord weg en als je daarna niet snel een extra drankje besteld, krijg je zonder er om te vragen de rekening gepresenteerd. De Amerikanen zelf kijken hier niet van op maar als je als Europeaan voor het eerst in een restaurant in Amerika eet, ben je toch wel even behoorlijk verbaasd over deze gehaaste handelwijze die haaks staat op het soms urenlang dineren zoals wij dat gewend zijn.

In Amerika moet alles snel. Dat geldt ook voor de bereiding van de maaltijden. Alles is er op gericht om een gerecht zo snel mogelijk bij gasten op hun bord te krijgen. Een hamburger met frites is een voorbeeld van een snelle maaltijd die regelmatig door veel Amerikanen genuttigd wordt.

Fastfood overgewaaid naar Nederland

Wanneer je in Amerika met het hele gezin gaat eten, zijn er diverse fastfood aanbiedingen te verkrijgen. Een All-You-Can-Eat is een voorbeeld van hoe Amerikanen zich snel en goedkoop vol eten tijdens een restaurantbezoek. De verdere aankleding van maaltijden is zeer sober. Er zijn niet veel verschillende groenten te krijgen en het enige wat er bij een hamburger met frites geserveerd kan worden is een standaardsalade. In de afgelopen decennia is het fastfoodgebruik ook flink ingeburgerd geraakt in Nederland. Veel grote Amerikaanse fastfoodketens hebben zich hier met succes gevestigd en het aantal Nederlanders dat regelmatig gebruik maakt van deze snelle manier om te kunnen eten, neemt hand over hand toe.

Eetcultuur Amerika

Snel eten met z’n allen

Wanneer mensen met het hele gezin uit eten gaan, wordt er in Nederland ook steeds meer gebruik gemaakt van fastfoodrestaurants of all-you-can-eat-vreetschuren. En ook voor kinderverjaardagen is een bezoek met vriendjes aan een dergelijk restaurant al lang geen uitzondering meer. Voor kinderen hebben de meeste fastfoodrestaurants speciale kindermenu’s met vaak een leuk cadeautje er bij.

LEES OOK:  Lincoln, een film over de meest geliefde Amerikaanse president

De nieuwste trend in de fastfoodketens is soul food, de authentieke manier van maaltijdbereiding voor zwarte Amerikanen. Deze manier van maaltijdbereiding doet sterk denken aan de Nederlandse stamppotten zodat het aannemelijk lijkt dat dit in ons land een succes kan worden.

7.323 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.