De 10 mooiste meren bij San Jose

Mooiste meren San JoseDe 10 mooiste meren San Jose (foto: Lake Cunningham, Wikimedia)

De derde grootste stad in Californië, San Jose, staat bekend als het stedelijke centrum van Silicon Valley. Het is ook bekend om zijn zonnige en milde weer, waar attracties zoals de stedelijke rozentuin het hele jaar door geopend zijn.

San Jose heeft de laatste jaren steeds meer focus gelegd op de agrarische industrie en combineert oud en nieuw in het bruisende stadscentrum, waar historische steegjes zoals San Pedro Square leiden naar moderne culturele instellingen zoals Tech Interactive Science Center.

Maar het is bovenal een stad die bekend staat om innovatie, welvaart en hoge prijzen. Maar daar krijg je wel wat voor terug: voor reizigers is de stad een echte trekpleister geworden, vol met prachtige architectuur, musea, toeristische bezienswaardigheden en lekker eten.

San Jose ligt in het centrum van de Santa Clara-vallei, aan de zuidkust van de baai van San Francisco. Het heeft een enorm park, een groot aanbod aan wandelpaden en fantastische dieren in het wild. Daarnaast vind je er een groot aantal prachtige meren.

San Jose en de meren in de omgeving (bron: Google Maps)

Wij hebben de 10 mooiste meren bij San Jose voor je op een rij gezet.

Inhoudsopgave

1. Anderson Lake

We beginnen met een meer dat direct aan de zuidoostelijke grens ligt, aan de voet van het Diablo-gebergte. Het meer van 514 hectare ligt op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel en is een van de mooiste meren in de omgeving.

Anderson Lake in Californië

Er zijn veel wandelpaden aan de westkant van het meer, die een betoverend uitzicht geven op het meer en de bergen. 

Daarnaast is het een perfect meer om op te waterskiën, varen en jetskiën. Ook kan je er wandelen, fietsen, mountainbiken en joggen in een schitterende omgeving. Dit is vooral een goede optie als het waterniveau niet hoog genoeg blijkt te zijn voor de wateractiviteiten. Hoewel het meer dus officieel niet in San Jose is gelegen, is het dankzij de prachtige uitstraling een absolute aanrader te noemen.

2. Cottonwood Lake

Cottonwood Lake ligt in het Hellyer’s County Park, dat is gelegen in het zuiden van San Jose. Het meer is zeker niet zo groot als de vele andere meren in San Jose, maar biedt perfecte omstandigheden om te gaan vissen.

Cottonwood Lake in Hellyer’s County Park (foto: Don DeBold – Flickr)

De meer dan 25 kilometer lange Coyote Creek-route loopt langs de westkant van Cottonwood Lake en beschikt over een groot wandelpad dat om het meer heen loopt. 

Het park rond het meer is indrukwekkend te noemen en bovendien vrij uitgebreid. Het is zeker niet verkeerd om hier een hele dag door te brengen. Het park biedt onder andere een spannend klimparcours, watervallen, sproeiers en een gloednieuwe speeltuin. Cottonwood Lake is hierdoor uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. 

3. Guadalupe Reservoir

Het Guadalupe Reservoir ligt aan de zuidkant van San Jose en is een rustig meer omdat het volledig is omgeven door een indrukwekkend landschap. 

LEES OOK:  Dineren in San Francisco
Het Guadalupe Reservoir ligt aan de zuidkant van San Jose

De voornaamste reden waarom reizigers naar dit meer van Guadalupe komen, is de omgeving en het park dat kilometerslange wandelpaden te bieden heeft. Dit maakt het reservoir ideaal om te gaan joggen, fietsen of paardrijden. 

Vissen is daarnaast toegestaan op het meer, maar er zijn vangst- en loslaatregels omdat het niet veilig is om de vis daadwerkelijk te eten. Zwemmen is overigens niet toegestaan in het Guadalupe Reservoir.

4. Cunningham Lake

Dit kunstmatige meer ligt in Lake Cunningham Park in het oosten van San Jose. Lake Cunningham Action Sports Park en Lake Cunningham Native Garden liggen aan de oostkust van het meer, terwijl Raging Waters San Jose in het westen ligt. Er zijn ook wandelpaden rond het meer en in de heuvels die boven het meer gelegen zijn.

Lake Cunningham in het gelijknamige park

Helaas is de waterkwaliteit in het meer vrij slecht, dus het is momenteel niet mogelijk om het meer in te gaan. Zelfs per boot is het verboden om het meer te betreden. Er is echter nog veel te doen in het park, zoals joggen, volleybal en andere sportactiviteiten.

5. Almaden Reservoir

Het zogenoemde Almaden Reservoir ligt ten zuiden van Almaden Quicksilver County Park op Herbert Creek. 

Almaden Quicksilver County Park

Net als het Guadalupe-reservoir heeft het Almaden-reservoir ook te maken met strenge vangst- en loslaatregels. Het betreden van het meer is daarnaast verboden. Er zijn picknicktafels bij de oever van het meer en het aangrenzende Almaden Quicksilver County Park met veel wandel-, fiets- en paardrijroutes.

Het is een klein meer en tegelijkertijd een van de kleinste van de 10 stuwmeren in het waterpark van Santa Clara Valley. Desondanks is het zeker de moeite waard om het meer een dagdeel te bezoeken.

6. Lake Del Valle

Lake Del Valle is een van de mooiste en grootste meren in San Jose. Vanuit de stad is het een rit van ongeveer 50 kilometer, maar het is deze rit meer dan waard.

Het majestueuze Lake Del Valle vanuit de lucht

Na de (auto)rit kom je namelijk terecht bij een meer waar je je ogen uitkijkt. Bovendien maakt het deel uit van het regionale park Del Valle, dat uit prachtige heuvels bestaat.

De mogelijkheden rondom het meer zijn eindeloos. Zo kan je er gaan paardrijden, wandelen of picknicken. Er is een groot aantal wandelpaden beschikbaar dat je op verschillende hoogtes brengt. 

Het meer heeft een 25 km lange kustlijn, die wordt begrensd door campings en een jachthaven. Daarnaast zijn er aangewezen zwemgebieden om even heerlijk af te koelen. Het meer is hiermee voor veel inwoners en reizigers een populaire plek om te windsurfen, vissen, varen of aan watersportactiviteiten deel te nemen. Een absolute aanrader!

LEES OOK:  Het beste van LA in één dag

7. Calaveras Reservoir

Het Calaveras Reservoir ligt ten noorden van San Jose in de Calaveras-vallei in de buurt van het Sunol Wilderness-gebied. Het meer ligt in een voormalig agrarisch gebied, maar is een reservoir geworden vanwege de toenemende behoefte aan drinkwater.

Het Calaveras Reservoir ligt ten noorden van San Jose

Het meer en de omgeving zijn echter het populairst bij bezoekers vanwege de prachtige fauna die er te vinden is.

8. Crystal Springs Reservoir

Het Crystal Springs Reservoir is eigenlijk een verzameling van een aantal meren bij elkaar. De meren halen hun water uit lokale neerslag en uit een pijpleiding die hen verbindt met het Hetch Hetchy-reservoir in het Yosemite National Park.

Crystal Springs Reservoir

De meeste reizigers komen hier om te genieten van de adembenemende natuur en de Crystal Springs Regional Trail te wandelen. Het pad is verdeeld in drie verschillende gedeeltes en is niet alleen geschikt om te wandelen, maar ook om te fietsen en joggen. Ook zijn er voor de liefhebbers mogelijkheden voor paardrijden.

Het Crystal Springs Reservoir staat ook bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit van flora en fauna en trekt natuurliefhebbers van over de hele wereld aan. Het is hiermee een van de meest veelzijdige opties op het gebied van meren in San Jose.

9. Stevens Creek Reservoir

Het Stevens Creek Reservoir is een populaire plek als het aankomt op vissen. Je vindt hier een groot aantal bijzondere vissen. Niet-gemotoriseerde boten zijn toegestaan op het meer, waardoor je op eenvoudige en leuke wijze kunt genieten van het uitzicht op de bergen.

Vissers halen hun hart op bij het Stevens Creek Reservoir

Stevens Creek County Park heeft meer dan 14 kilometer aan multifunctionele paden en geweldige mountainbikeroutes. Ook is er een uitgebreide picknickplaats in Lakeshore te vinden, waar je op rustige wijze kunt picknicken.

10. Calero Reservoir

Dit meer van San Jose ligt ten zuiden van de stad in de heuvels van Santa Teresa. Het meer heeft een gemiddelde oppervlakte als we het vergelijken met de andere meren in dit artikel en wordt omgeven door een provinciaal park dat op zichzelf ook al veel te bieden heeft.

Het Calero Reservoir biedt vele watersportactiviteiten

Het Calero Reservoir biedt vele activiteiten zoals varen, waterskiën en vissen. Ook biedt het omliggende park bezoekers toegang tot 30 kilometer wandel- en ruiterpaden.

Het meer werd gevormd door de Calero-dam in 1935 en is het vierde grootste reservoir in de regio. Het verzamelt het water en voorziet de inwoners van de provincie van water.

San Jose en jouw mooiste meren

Ben jij weleens in San Jose of omgeving geweest? Heb je hier zelf mooie meren of andere natuur gezien? Laat ons weten wat jouw ervaringen zijn in een reactie hieronder.

Foto’s: Wikimedia, Unsplash

303 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.