De 10 beste autoritten in de VS

Je gaat binnenkort lekker met je luxe huurauto op pad in Noord-Amerika? Een goed idee, een comfortabele auto is het beste vervoermiddel om de grote afstanden te overbruggen. En als je de juiste routes pakt, zie je ook heel veel moois. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de tien beste autoritten in de VS voor je verzameld. Enjoy!

Inhoudsopgave

1. Route 66 van Chicago tot Santa Monica

Hoe kan het ook anders dan dat de meest beroemde ‘route’ in deze top 10 is opgenomen. Deze historische autoweg werd wereldberoemd door de muziek van Nat King Cole, die het doorgaf aan Chuck Berry, de Rolling Stones en Depeche Mode. De originele route was bijna 4.000 kilometer lang, maar is nu grotendeels overgenomen door de nieuwe Interstate 40. Toch zijn er veel toeristen die nog het oude traject van de Route 66 volgen.

2. Pacific Coast Highway van Santa Barbara naar San Francisco

Highway nummer 1 loopt in vrijwel heel Californië langs de Pacifische kust. Hij is bekend om z’n schitterende uitzichten over zee en de rotsachtige kliffen.

3. Hana Highway van Kahului naar Hana op Maui

Maui is een eiland dat bij Hawaii hoort. De snelweg van Kahului naar Hana is zo’n 100 kilometer lang. Toch duurt de rit maar liefst 3 uur, omdat de weg bochtig is en wel 59 bruggen telt, waarvan het grootste gedeelte slechts één rijstrook heeft. Verkeer in beide richtingen mag dan om de beurt rijden. De Hana Highway is een populaire toeristische attractie.

4. Great River Road van Minnesota naar New Mexico

Eigenlijk begint deze aaneenschakeling van verschillende wegen al in Canada. Ze volgen de loop van de grote rivier de Mississippi door maar liefst 10 Amerikaanse staten en 2 Canadese provincies in een lijn van noord naar zuid. Reizigers passeren tal van indrukwekkende landschappen en attracties.

LEES OOK:  Tips voor de Amerikaganger

5. De route tussen Tuscon en Bisbee in Arizona

Dit is dé route door het vroegere Wilde Westen. De weg begint in het oude mijnstadje Bisbee en komt zo’n 160 kilometer later uit in Tuscon. De sfeer van de goudzoekers en de pioniers is hier nog altijd aanwezig.

6. Blue Ridge Parkway North Carolina en Virginia

Deze mooie weg met panoramische vergezichten loopt langs het Blue Ridge-gebergte. Hij strekt zich over ruim 750 kilometer uit, van het Cherokee-indianenreservaat in North Carolina tot het Shenandoah National Park in Virginia.

7. Dalton Highway van Fairbanks tot Deadhorse

De desolate, maar prachtige route 11 bevindt zich in Alaska en begint bij Fairbanks om 666 kilometer later te eindigen bij Deadhorse en de olievelden bij de Noordelijke IJszee.

8. Overseas Highway van Miami naar Key West

Op het subtropische Key West bevindt zich het bord met daarop ‘Route 1, 0 mile’. Het startpunt van de weg die eindigt in Miami. Het is een fantastische rit vanuit Miami over de vele eilanden en bruggen, met de beroemde Seven Mile Bridge als hoogtepunt.

9. Route 100 in Vermont
Deze weg doorkruist de staat New England van noord naar zuid en is 350 kilometer lang. In de winter is hier veel wintersportverkeer. In de herfst is dit de beste route om de fameuze ‘Indian Summer’ te bewonderen.

10. Turquoise Trail van Santa Fe naar Albuquerque

Je hebt een adembenemend uitzicht vanaf de top van de Sandia Crest en op de weg naar beneden doe je de mijnstadjes Golden, Madrid en Cerrillos aan. Veel Amerikaanse geschiedenis is terug te leiden tot deze aantrekkelijke route.

LEES OOK:  Hoogtepunten van de legendarische Route 66

Wij zijn benieuwd: heb jij een of meer van deze routes al weleens gereden? Wat is jouw favoriete autorit in Amerika?
Wil je ook lekker cruisen over deze top 10 aan autoroutes in Amerika? Kijk op de pagina Auto huren in Amerika voor meer informatie!

Photo Credit: Don Graham (Flickr)

1.400 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.