Buckle up – It’s the law!

Bij een bezoek aan Amerika kan niemand het respect voor gezag van de Amerikanen ontgaan. Mogen we in Nederland gerust ‘fuck you’ tegen oom agent zeggen, in de States hoef je daar niet mee aan te komen.

Niemand die het ook probeert, trouwens. Dat zit ‘m gedeeltelijk in het hogere risico in Amerika. Zowel voor de politieagent in kwestie als voor de burger. De politieagent werkt in Amerika alleen. Als een situatie dreigt te escaleren, kan hij niet direct terugvallen op een collega, zoals hier. En de versterking is er ook niet één-twee-drie. Daarom zal een Amerikaanse agent zich altijd wat voorzichtiger en afstandelijker opstellen. Het zou weleens kunnen dat hij zijn wapen moet trekken!

En de burger die wordt aangehouden weet dat hij geen geintjes moet uithalen. Dat wordt niet getolereerd.

Maar het belangrijkste is natuurlijk het verschil in cultuur. In Europa – en vooral in Nederland – hebben we een broertje dood aan autoriteit. In Amerika is dat anders. Dat zie je bijvoorbeeld goed aan de borden langs de wegen. Waar de Nederlandse overheid het charmeoffensief kiest met ‘I love rechts rijden’, doen de Amerikanen dat toch heel anders.

“Buckle up – It’s the law!” volstaat om de gezagsgetrouwe Amerikaan tot een gedragsverandering te bewegen. Toch mooi, die kleine verschillen tussen Europa en Amerika.

LEES OOK:  Nieuws als wapen - Raymond Mens
2.535 views
(3 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.