2010 – Washington DC

Washington DC
20 april 2010

Eindelijk dan toch Chicago! Na een lange rit en met de nodige hobbels, dat wel. Terwijl ik op dit moment een wasje aan het draaien ben, kan ik dat mooi even uitleggen…

Toen ik een hostel wilde boeken voor Chicago, bleek mijn creditcard opeens geblokkeerd. Na een belletje naar Nederland was dat gelukkig snel opgelost. Vervolgens de trein geboekt. Benieuwd hoe de Amtrak mij zou bevallen. Aangekomen op het station bleek de trein gecanceld wegens een ontspoorde giftrein. Eerst wel vervangend vervoer, toen niet, toen misschien weer wel, maar nee toch niet. Jippie… Kon wel eens dagen gaan duren.

Snel de Greyhoundbus kunnen fixen en twee uurtjes later alsnog onderweg richting Chicago. Dat ging aardig volgens schema. Wel een keertje bijna de bus gemist tijdens 1 van de vele stops. Vond de chauffeuse niet leuk. Na een rit van 16 uur en nog een uurtje of twee te gaan begon de bus ook maar eens tegen te sputteren. Wachten op een monteur en gestrand voor nog eens drie uur… Kreeg zomaar ineens het gevoel dat ik niet naar Chicago mocht. Maar ja, hier zit ik dan, bijna 24 uur later, toch gearriveerd! Het is een wonder!

Even terug in de tijd… Vrijdagmiddag dus aangekomen in Washington. Omdat het mij niet was gelukt om een hostel te boeken voor drie nachten, had ik twee hostels geboekt, zonder verder naar het adres te kijken. Ik was al blij dat ik deze twee gevonden had. Aangekomen bij de eerste, bleek mijn tweede hostel bij de buurman te zijn. Too easy!

Dus maar ingecheckt bij de eerste, wat meer een huis was trouwens dan een hostel. Een hele aardige eigenaresse, mooie portretten van Obama aan de muur en een interieur uit de vroege eighties. Er stond een tv die het omroepmuseum graag in haar collectie had opgenomen. Voor de rest weer een multicultureel gebeuren: India, Brazilie en China waren vertegenwoordigd. Het tweede hostel van buurman Bill was soortgelijk, maar wat rommeliger, crappy but friendly 😉 De grote bedden waren wel weer een plus.

De eerste dag ging ik samen met de Engelse Nicky naar de White House. We twijfelden even toen we er stonden (Zo klein? Zo dichtbij?) maar we bleken aan de achterzijde te staan… Onze foto’s gemaakt en toen door naar de Capitol (plek van de Senaat en Huis van Afgevaardigden). Na een strenge controle (denk aan het vliegveld) kregen we een rondleiding. Leuk om van binnen te zien.

The White House - Washington DC

Verder zijn er in ‘DC’ ontelbaar veel musea, en hoewel geen grote fan van die dingen heb ik er toch een paar bezocht. Ze zijn ook nog eens allemaal gratis en verzameld in het centrum. Goed geregeld! Onder andere het Air and Space Museum, het Indian American Museum en het Natural History Museum bezocht. Vooral het eerste vond ik interessant.

Vervolgens de tweede dag een leuke en lange wandeling gemaakt vanaf de Capitol, via de Lincoln Memorial en tot aan het Pentagon, waar nu een 9/11 memorial is. Hier is trouwens nog goed te zien waar het vliegtuig het gebouw heeft getroffen.

9-11 Memorial Pentagon Washington DC

Na nog een ochtendje Starbucks samen met Gabriella (uit Hongarije) dus aan mijn lange trip met hindernissen begonnen. En zo is het verhaal weer rond!

In Chicago blijf ik drie dagen, en dan ga ik waarschijnlijk met de trein richting Denver/Rocky Mountains. Of toch een vliegtuigje boeken naar… Naja, dat horen jullie de volgende keer wel weer!

Ciao!

Marco’s reis gaat verder in Chicago & Denver

(nog geen waarderingen)
Laden...