2010 – Chicago & Denver

Chicago en Denver
27 april 2010

Howdy folks!

Yes, Rocky Mountains High! Aanbeland in Denver waar het weer overwegend zonnig was de afgelopen dagen. De bergen komen als een fijne afwisseling. De weg hier naartoe was een relaxte treinrit van 17 uur, de zogenaamde California Zephyr. Stel je voor: grote ramen en draaistoelen in een soort loungebar. Heb zelfs een paar uurtjes kunnen pitten!

Maar ik kwam dus uit Chicago… Wie Chicago zegt, zegt hotdogs, Oprah Winfrey, Al Capone, ER, Chicago Bulls… Ze noemen het ook de Windy City, en ik snap wel waarom. Boven op de Willis Tower (voorheen de Sears Tower, hoogste gebouw van het land) stond ik gelukkig achter glas. En op glas! Check de foto’s maar…

Sears Tower - Chicago

Ondanks de kou (graad of 4) ben ik ’s avonds toch een wedstrijdje baseball gaan kijken. De Chicago White Sox speelden tegen de Tampa Bay Rays, en het thuisteam speelde niet alleen matig, ik miste ook mijn winterjas en handschoenen. Syberische toestanden… Dus na een kleine 2 uurtjes vond deze jongen het wel best!

Chicago White Sox - baseball

Ik had het al over de hotdogs waar Chicago bekend om staat, die moest ik ook proberen natuurlijk. Hot Doug’s is dan de plaats waar je volgens de Lonely Planet en ‘3 op reis’ moet zijn. Het was even zoeken, maar inderdaad, spicy ‘Keira Knightley’ was bijzonder smaakvol! Ach ja de naam zegt het al…

Ook in Chicago heb ik me goed vermaakt dus. Sowieso bevalt deze trip mij super tot zover. De Amerikanen zijn zoals ik had verwacht. Vriendelijk, behulpzaam en als je ergens in de rij staat te wachten of je vraagt iemand wat dan heb je zo een gesprek. Het openbaar vervoer aan de oostkust is goed (op een enkel incident na haha) dat zal een ander verhaal zijn aan de westkant. Maar even zien…

Ik kom toch nog wel redelijk wat ‘backpackers’ tegen in de hostels, maar ook veel mensen die vanwege werk of studie een paar dagen een stad bezoeken. En nu werd het hostel in Chicago natuurlijk gevuld met mensen die op hun vlucht wachtten vanwege de aswolken. Geen idee hoe het nu met die wolkjes staat inmiddels, maar ach.. Ik heb dan ook nog even te gaan!

Red Rocks Park

In Denver heb ik een dagje de Rocky Mountains bezocht, een dag met zon, maar ook wat sneeuwbuien voor de afwisseling… Prachtige uitzichten daar. Ook gingen we naar Red Rocks Park, waar zomers openluchtconcerten worden gehouden. Tot slot wat oude mijnwerkersdorpjes bezocht in de buurt van Denver (Georgetown, Golden) voor het echte wilde westen gevoel. Al met al een lange dag, maar zeer de moeite!

Snow in Denver

Daarnaast in Denver nog stevig de toerist uitgehangen. Een toer gedaan in de State Capitol van Colorado. En naar de US Mint geweest, waar ze geld maken, inclusief die rottige centen haha… Tijd om die af te schaffen.

Denver

Nu zo uitchecken, op de bus wachten in een Starbucks, en dan… naar Las Vegas! Dus het kon wel eens even duren voor jullie weer van mij horen. Vegas schijnt je nogal bezig te houden!

Bye!

Marco’s reis gaat verder in Las Vegas & San Francisco

(nog geen waarderingen)
Laden...