2010 – New York

New York
9 april 2010

De eerste paar dagen zitten erop, tijd om even van mij te laten horen!

Na een voorspoedige reis via Londen, kwam ik maandagavond aan in mijn hostel in Manhattan. Meteen maar gaan slapen na een douche, want Nederlandse tijd was het inmiddels een uur of 7 in de morgen, en dat was wel te voelen. Fris weer opgestaan de andere ochtend en na een ontbijtje en een paar bakken koffie was ik er wel klaar voor om de stad te verkennen. Eerst wat rondgelopen over Times Square, toen door naar de Empire State Building voor een geweldig uitzicht over de stad.

’s Middags ook Ground Zero bezocht, nog steeds een grote bouwplaats en een klein beetje onwerkelijk om hier te staan als je bedenkt wat hier heeft plaatsgevonden. Daarna ook nog een wandeling gemaakt over Brooklyn Bridge, wat een mooi uitzicht gaf over downtown Manhattan. Tot slot liggen luieren in Battery Park. Uitzicht op Liberty Statue en ipodje op in de zon… Je moet tenslotte af en toe gas terug nemen!

Absolute hoogtepunt tot nu toe was toch wel het ritje met de helikopter langs het vrijheidsbeeld en Manhattan. Echt te gek! Ik zat voorin, dus het uitzicht was prima. Fantastisch uitzicht vanaf de Hudson River en de East River. Na deze te korte rit nam ik de boot richting Liberty Statue en Ellis Island. Wat een toeristen! Aansluiten in de rij…

Het weer was de afgelopen dagen super, boven de 25 graden. Niks te klagen. Vandaar dat ik gisteren maar eens ging kijken op Brighton Beach (toch wat aan de frisse kant daar), en vervolgens Central Park. Central Park is trouwens twee blokken van mijn hostel.

Gisteren alvast de bus en een hostel geregeld voor Boston, want dat wordt zondag mijn volgende bestemming. Ik ga nog even genieten van anderhalve dag New York…

Spreek jullie later!

Marco’s reis gaat verder naar Boston & Philalphelphia

(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...