2010 – Boston & Philadelphia

Boston en Philadelphia
16 april 2010

Zojuist alweer aangekomen in het zonnige Washington DC, waar het een graad of 29 is – altijd fijn, na een busreis van drie uurtjes vanuit Philadelphia. De laatste keer zat ik natuurlijk nog in New York, maar na nog een dagje luieren in Central Park (CP’en) en een bezoekje aan het Yankee Stadium in de Bronx, was het tijd om eens verder te gaan kijken.

Zondag dus met de bus naar Boston vertrokken. De “Chinatownbus” wel te verstaan, want die Chinezen kunnen stunten met prijzen. Kwam in een aardig hostel terecht een eindje uit het centrum, waar de tijd een beetje heeft stil gestaan… Hertegewei aan de muur, tapijtjes en muffe gordijntjes, dat gevoel. Aardige mensen ontmoet daar. Beetje rustig, maar verder prima.

Boston

Boston is echt een studentenstad met veel oude gebouwen en een Engelse uitstraling. Eerst maar eens de stad ontdekt, o.a. naar Beacan Hill geweest (een van de oudere wijken) en de Freedom Trail gelopen, daarna nog een middagje rondgestruind over Harvard University. Ook erg leuk. Tot slot nog het stadion van de Boston Red Sox van buiten en binnen bekeken. Helaas hadden de heren een uitwedstrijd. Al met al heb ik mij dus prima vermaakt in Boston!

Next stop was Philadelphia (Philly). Terug over New York, daar overgestapt op een andere bus en toen nog eens 2 uur. Het hostel had een prima locatie, alleen de 20! persoonskamer was iets minder, maar ook weer minder erg dan het klinkt. Meteen met mijn neus in de gratis pasta gevallen daar (free pasta night), dan scoor je punten… Ook daar weer een aantal leuke mensen onmoet.

Philadelphia

Aangezien ik één volledige dag had gepland in Philly, was ik maar een keertje vroeg opgestaan. vervolgens de Liberty Hall bezocht (waar de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring is ondertekend) en de “Liberty Bell” bekeken. Daarna de hele stad door, tot aan het Museum of Arts, jaja, met de welbekende trappen van de Rocky film! De beste man heeft zelfs een standbeeld naast het museum gekregen. ’s Avonds als afsluiter nog een kroegentochtje gedaan en dat was het dan wat Philadelphia betreft!

Philadelphia Museum of Arts

Heb nu drie dagen Washington op de planning, vervolgens maar eens kijken hoe ik in Chicago kan komen…

Wanneer ik daar ben zal ik waarschijnlijk wel weer een keertje van me laten horen. En de bijbehorende foto’s staan inmiddels weer op m’n Hyves!

Grtz from DC!

Marco’s reis gaat verder in Washington DC

(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...