Goederen meenemen naar Amerika

Net zoals er regels gelden voor het invoeren van goederen naar Nederland (Europa), zo zijn er natuurlijk ook regels voor wat je Amerika in mag voeren. Te allen tijde verboden is het invoeren van groenten, fruit of andere plantaardige producten. Ook zuivel en vlees zijn niet toegestaan en eveneens mag je geen loten en pornoboekjes meenemen (maar wees gerust: die kun je in Amerika volop krijgen).

Je persoonlijke spullen mag je natuurlijk gewoon meenemen. Hieronder vallen bijvoorbeeld kleding, een laptop of een fototoestel, toiletartikelen en dergelijke. Hiernaast mag je maximaal 1 liter alcohol meenemen en maximaal 200 sigaretten of 50 sigaren. Eventuele cadeautjes die je meeneemt voor vrienden of familie in Amerika magen niet meer dan 100 dollar waard zijn, anders moet je belasting en invoerrechten betalen. Heb je meer dan 10.000 dollar cash in je broekzak, dan moet je ook even langs het kantoor van de douane.

Let erop dat douanebeambten in Amerika nogal streng over kunnen komen. Het valt aan te bevalen hun instructies direct op te volgen. Grappen of ontwijkende antwoorden worden meestal niet gewaardeerd. Gedraag je netjes en beantwoord de vragen (‘Wat is het doel van je reis?’) kort en zakelijk. Het kan altijd dat je koffers bij de douane in Amerika worden geopend om ze aan een extra inspectie te onderwerpen. Neem nooit drugs mee, want dit kan je op lange gevangenisstraffen komen te staan.

Als je terugkeert naar Nederland, mag je voor maximaal € 430,- invoeren. Meer informatie over invoeren vanuit de VS lees je op de daarvoor bestemde pagina’s.
Als je reist vanuit Nederland, België of één van de andere landen die vallen onder het Visa Waiver Program, heb je geen visum nodig voor een bezoek aan de VS. Je moet echter wel vooraf elektronische reistoestemming aanvragen.

(nog geen waarderingen)
Laden...