Abercrombie & Fitch importeren

We krijgen veel vragen van bezoekers van DitIsAmerika.nl over het importeren van kleding van het hippe Amerikaanse merk Abercrombie & Fitch. Hoe zit het nou precies met het bestellen op de website Abercrombie.com en het naar Nederland halen van de bestelde kleding? Inmiddels is het importeren van A&F niet meer nodig. Sinds het najaar van 2011 heeft het populaire kledingmerk een distributiecentrum in Roosendaal, vanwaar de kleding naar 29 Europese landen wordt verscheept. Daarmee komt een einde aan het exclusieve van A&F-kleding, want nu kan iedereen ze gemakkelijk kopen. Kijk voor de verzendkosten van Abercrombie & Fitch in de alinea onderaan deze pagina.

Ooit was er een geschil met de Nederlandse douane, waardoor A&F niet naar Nederland verscheepten. Maar dit is enkele jaren terug opgelost. Ook ingezetenen van Nederland kunnen nu dus bestellen via de Amerikaanse website Abercrombie.com en zo profiteren van de hippe sweaters, polo’s, broeken en jassen. Maar let op: je betaalt minimaal 40 dollar (voor artikelen onder de 50 dollar, tussen de 50-100 wordt het 45 dollar) verzendkosten voor Nederland.

In deze tabel kun je zien wat je aan verzendkosten kwijt bent:
Abercrombie importeren kosten

Verzendkosten is echter niet het enige wat je betaalt bij een bestelling op Abercrombie.com. Tijdens je bestelling wordt je gewaarschuwd dat er nog ‘import duties en taxes’ bijkomen. Invoerrechten en belastingen op je pakketje dus. Aangezien je bestelling wordt afgeleverd door FedEx, betalen zij deze extra kosten op het importeren van kleding van Abercrombie & Fitch.

Deze kosten zullen zij na aflevering weer aan jou doorberekenen. Verwacht dus nog een acceptgiro van FedEx. En denk niet dat deze alleen komt na controle van je pakketje. Deze krijg je namelijk altijd, omdat FedEx natuurlijk niet de kosten voor jouw nieuwe A&F-sweater gaat betalen. FedEx is een betrouwbaar bedrijf dat ingevoerde goederen altijd aangeeft bij de douane. Reken voor de hoogte van deze kosten op zo’n 30% over de waarde van je bestelling. Een meer precieze berekening kun je maken op de website van FedEx.

Als het artikel meer kost dan € 22,- moet je altijd douanerechten en belastingen betalen. Of jouw bestelling na deze extra kosten nog steeds aantrekkelijk is, moet je natuurlijk voor jezelf bepalen.

Een andere optie is om de goederen door iemand in de VS naar jou te laten sturen. In dit geval krijg je alleen na controle een naheffing, als je zelf geen aangifte doet bij de douane. Je kunt je A&F-kleding natuurlijk nog het beste zelf tijdens een tripje naar Amerika kopen (of laten kopen door mensen die naar Amerika toegaan). Je mag deze spullen tot een bedrag van € 175,- zonder extra kosten invoeren. Boven dit bedrag moet belasting worden betaalt en moeten de goederen dus officieel worden aangegeven bij terugkomst in Nederland.

Meer informatie over het importeren van goederen uit Amerika.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp ook op de website van de Nederlandse Douane.

Abercrombie & Fitch verzendkosten: 10 euro bij standaardverzending

Update najaar 2011: A&F is inmiddels een webshop voor Europa gestart en daarmee vervalt het dure importeren van Abercrombie & Fitch uit Amerika. De webshop heeft zijn distributiecentrum in Roosendaal, Nederland en levert aan 29 landen. De website is in 5 talen, maar nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Hiermee komt in feite een einde aan de ‘exclusiviteit’ die dragers van het merk A&F de afgelopen jaren hadden. Je kunt nu gewoon gemakkelijk online bestellen en je hebt je kleding binnen een paar dagen in huis. Het kan zelfs de volgende dag, maar dan betaal je maar liefst 20 euro aan verzendkosten. Standaard verzending kost een werkweek en daar rekent Abercrombie 10 euro voor. Nog steeds fors, maar niet zo veel als geïnteresseerden van sommige andere landen moeten betalen. Afrekenen kan met creditcard of PayPal. iDeal-betalingen worden (nog) niet geaccepteerd.

(nog geen waarderingen)
Laden...