Camperreizen door Amerika

Camperreizen zijn een uitgelezen manier om Amerika op je eigen tempo te verkennen. En heel comfortabel ook, omdat je steeds je ‘vakantiewoning’ bij de hand hebt. Niet voor niets zijn camperreizen door Amerika heel populair bij senioren en gepensioneerden. Amerika is ook heel goed zelf te bereizen met een camper en er zijn genoeg anderen die je voor zijn gegaan en tips en aanbevelingen kunnen uitwisselen.

Met een huurcamper mag je niet over onverharde wegen rijden. Veel camperverhuurders staan het niet toe dat men gedurende de zomer door Death Valley en andere woestijn gebieden rijdt. Ook zijn er soms beperkingen voor wat betreft het rijden in Alaska. In Amerika zijn sommige wegen, vooral in bergebieden, niet toegankelijk voor campers. Ook zijn er wegen waar het wordt afgeraden (maar niet verboden) om met een camper te rijden. Wanneer je de route die je wilt gaan rijden bepaalt, is het aan te raden daar rekening mee te houden.

Rijbewijs in Amerika

Om in een camper te mogen rijden, heb je in principe een B-rijbewijs nodig. Wanneer je echter een grote camper (meer dan 3500 kg) huurt, dan ligt de zaak wat anders. Een Nederlands B-rijbewijs geldt namelijk voor voertuigen met een leeggewicht plus lading van maximaal 3500 kg. Wanneer je in zo’n grote camper rijdt, dan rij je dus zonder geldig rijbewijs. De grotere verhuurmaatschappijen maken daar echter geen probleem van. Zij hebben namelijk afspraken met hun verzekeraars dat de camper verzekerd is, ook al heeft de huurder geen juist rijbewijs. Maar wanneer de huurder van de camper betrokken raakt bij een ernstig ongeluk en de politie ontdekt dat deze geen geldig rijbewijs heeft, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Wanneer je dus een grote camper (meer dan 3500 kg) huurt, zorg er dus maar beter voor dat je een C-rijbewijs hebt. Bovendien rijdt het natuurlijk ook veel prettiger als je wat ervaring met het rijden van zo’n ‘vrachtwagen’ hebt.

Camperreizen door Amerika: hoe rijd je?

Camperreizen door Amerika

Het rijden in een kleinere camper zal in het algemeen geen problemen opleveren. De grotere campers kunnen echter meer dan negen meter lang zijn. Wanneer je alleen ervaring met rijden in een personenauto hebt, dan zal het rijden in zo’n grote camper niet makkelijk zijn. Je moet onder andere rekening houden met de grote draaicirkel. Met een aantal dagen oefenen ben je wel gewend aan het rijden in een (grote) camper.

Langs wegen in de bergen worden vaak zogenaamde ’turn outs’ gemaakt. Dit zijn een soort van kleine parkeerhavens. Deze turn outs zijn er om te voorkomen dat vrachtwagens en campers het verkeer te veel ophouden. Wanneer je dus op een weg door de bergen rijdt en er rijden een aantal auto’s achter je, stop dan bij zo’n ’turn out’ om dat verkeer door te laten. Op sommige wegen ben je zelfs wettelijk verplicht om achteropkomend verkeer voor te laten. Het ophouden van een bepaald aantal auto’s wordt als een verkeersovertreding beschouwd.

Aanbieders van camperreizen en camperhuur

Natuurlijk kun je als helemaal zelf regelen, maar soms is het ook prettig om het (een en ander) aan een specialist over te laten. We hebben hieronder een aantal camperspecialisten voor je opgenomen. Via hen kun je meestal alles regelen: van de huur van de camper tot een complete reis van kust tot kust, tot in de puntjes verzorgd. Als je alles zelf wilt regelen, kun je vaak ook alleen een camper huren.

333TRAVEL
AmerikaPLUS
Tenzing Travel (deze organisatie biedt naar eigen zeggen de laagsteprijsgarantie op camperhuur)
WorldWideCampers.com

Wil je nergens omkijken naar hebben en alleen genieten van de reis zonder het geregel? Kijk voor georganiseerde rondreizen naar Amerika op de pagina rondreizen Amerika.

Verhalen over camperreizen

En op de onderstaande pagina’s vind je nog veel meer verhalen over camperreizen.

www.verenigdestatenvanamerika.com
www.v-houwelingen.nl/reisverslag
usa.archill.net
www.reisverhalen.net/amerika/usa/zuidwest
members.chello.nl/s.reijnders1/index.htm
www.tjstam.nl/reisverslag usa.html

Photo Credit

(nog geen waarderingen)
Laden...