Amerikaanse bedrijven in Nederland

mcdonalds

Hoewel werken in Amerika misschien erg aanlokkelijk klinkt, zijn er natuurlijk ook nadelen. Niet in de laatste plaats dat je alles en iedereen in Nederland achter moet laten. Ben je toch een echte Amerikafan, dan lijkt het je misschien wel wat om bij een van deze Amerikaanse bedrijven in Nederland te werken.

Werken bij een Nederlandse vestiging van een US company kan echter ook een mooie opstap zijn naar een baan in de States. Als je immers al bij het bedrijf binnen bent, kun je gemakkelijker kijken naar de mogelijkheden voor een buitenlands avontuur. Ook kan het bedrijf dan alle papieren en de huisvesting voor jou regelen. Het zou best wel eens kunnen zijn dat dit een gemakkelijke manier is om aan een baan in Amerika te komen.

Voor jouw gemak geef ik hier dan ook een aantal links naar Amerikaanse ondernemingen in Nederland weer. Waar mogelijk link ik direct naar de vacature- of carrièrepagina.

Inhoudsopgave

Werken bij McDonald’s

McDonald’s is bijna zo’n icoon geworden dat je zou vergeten dat het hier om een Amerikaans bedrijf in hart en nieren gaat. De grote gele M is misschien wel een van de belangrijkste symbolen voor de Amerikaanse werelddominantie en daarom zowel geliefd als gehaat. Hamburgerbakker is echt niet het enige wat je kunt worden bij dit hamburgerrestaurant. Voor ambitieuze sollicitanten biedt McDonald’s vele interessante banen op midden- en hoger niveau. De term ‘McJob’ die in Angelsaksiche landen nog wel eens wordt gebruikt om een slechtbetaalde job met weinig toekomstperspectief aan te duiden, is volgens de hamburgergigant allang niet meer van toepassing.

Bekijk de carrièrepagina van McDonald’s

Werken bij Microsoft

Wie had kunnen vermoeden dat computernerd Bill Gates met zijn softwarebedrijfje, opgestart in 1975, uit zou groeien tot dé wereldmonopolist op het gebied van computerprogramma’s? Microsoft is een echt Amerikaans bedrijf met een op het eerste gezicht harde werkcultuur, maar met bijzonder goede arbeidsvoorwaarden. De naam Microsoft op je cv doet het natuurlijk ook altijd goed. Zowel nationaal als internationaal. Microsoft heeft regelmatig interessante vacatures en echt niet alleen voor de programmeernerds onder ons.

Bekijk de pagina ‘Werken bij Mircosoft’

Werken bij Google

Nog zo’n enorm IT-bedrijf. En ook bij deze jongens is het snel gegaan. Nog geen tien jaar geleden had niemand van ze gehoord. En nu ‘googlen’ we ons suf. De concurrentie keek lijdzaam toe hoe Google wereldheerschappij op de zoekmachinemarkt kreeg. Alleen een zoekmachine met een uniek algoritme is Google allang niet meer. Google verdiend z’n geld met tal van andere producten die het leven van de internetter eenvoudiger maken. Google is op dit moment één van de sterkste merken ter wereld. Geen wonder dat veel mensen bij dit succesvolle bedrijf willen werken. Ook in Nederland heeft Google een kantoor, op de hippe Zuidas, waar ze regelmatig op zoek zijn naar mensen zoals jij!

Werken bij Google in Amsterdam
Werken bij Google in Brussel

Werken bij Apple

Het wordt een beetje saai, met al die IT-bedrijven. Maar ook deze jongen is natuurlijk op en top Amerikaans: Apple Computer uit Californië, om precies te zijn. Een waar icoon voor de computerindustrie, die een trouwe schare aanhangers (veelal in de grafische industrie) kent. Apple Nederland is gevestigd in Bunnik (bij Utrecht) en is regelmatig op zoek naar IT-personeel. Wil je liever in een shop staan, dan kan dat ook.

Bekijk de banen van Apple Nederland

Werken bij Coca-Cola

Nog zo’n van oudsher oer-Amerikaans bedrijf, dat tegenwoordig beter een mondiaal merk genoemd kan worden. Veel mensen denken dat Coca-Cola door één bedrijf wordt gemaakt. Niets is minder waar. Achter ‘Coca-Cola’ zit een wereldwijd netwerk van bedrijven dat gevormd wordt door The Coca-Cola Company (TCCC), die de eigenaar is van de merken, en vele bottelaars over de hele wereld die onder licentie van TCCC producten van haar merken op de markt brengen. Gezamenlijk worden zij het ‘Coca-Cola Systeem’ genoemd. Van de bottelaars is Coca-Cola Enterprises Incorporate (CCE Inc.) de grootste bottelaar. Het bedrijf is actief in Noord-Amerika (Verenigde Staten en Canada) en West-Europa (Groot-Brittannië, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Monaco). Net als alle andere bottelarijen produceert, distribueert en verkoopt CCE Inc. onder licentie van The Coca-Cola Company dranken op de lokale markt. Daarbij moet je denken aan merken als Coca-Cola, Sprite, Fanta, Minute Maid, Nestea, Aquarius, Aquana, en Chaudfontaine.

Misschien is Coca-Cola wel het bekendste merk ter wereld. Je hoeft dus niet naar Amerika om voor Coca-Cola te werken. Het hoofdkantoor van dit bedrijf zit in Rotterdam, maar er zijn ook vestigingen in Woerden, Apeldoorn, Dongen en Tilburg. En natuurlijk kun je ook in andere Europese landen terecht. Afhankelijk van je wensen en capaciteiten, kun je misschien in één van deze vestigingen terecht. Coca-Cola Nederland heeft regelmatig vacatures voor zowel starters als professionals.

Bekijk de speciale ‘Werken bij Coca-Cola’-pagina

Werken bij UPS

United Parcel Service (beter bekend als UPS) is de oudste én grootste koeriersdienst van de wereld. Elke dag levert UPS maar liefst 15 miljoen pakketten af in vrijwel alle landen van de wereld. Praktisch overal rijden de bekende bruine busjes van deze pakketbezorger rond. UPS heeft in het voorjaar van 2012 een bod gedaan op ons eigen TNT Express, dat nu hoogstwaarschijnlijk ook in handen van de Amerikanen komt. Het hoofdkantoor bevindt zich in Atlanta. Het Europese hoofdkantoor zetelt in Brussel.

Bekijk de vacaturepagina van UPS Nederland

Werken bij American Express

American Express is een Amerikaanse creditcardmaatschappij. Het hoofdkantoor is in New York gevestigd en het merk staat bekend als één van de bekendste ter wereld. De creditcard is in Amerika uitgevonden en het is dan ook niet vreemd dat Amerika een echt creditcardland is. Het bedrijf bestaat trouwens al sinds halverwege de 19de eeuw en begon als een postbedrijf (vandaar de naam American Express).

Bekijk de vacatures van American Express op de internationale carrièrepagina

Werken bij FedEx Express

Internationale koeriersdienst FedEx timmert al zo’n 35 jaar aan de weg. FedEx Express is ’s werelds grootste expresservice die met een snelle en betrouwbare service pakketten aflevert op ieder adres in de VS en in meer dan 220 landen, waaronder uiteraard ook Nederland. Dankzij het wereldwijde FedEx-netwerk, zowel door de lucht als over de grond, kunnen spoedzendingen gewoonlijk binnen één tot twee werkdagen worden afgeleverd met een gegarandeerde aflevertijd.

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $36 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx.

FedEx heeft een omvangrijk werkgeversprogramma en is al verscheidene keren onderscheiden met het predikaat ‘beste werkgever’. Uiteraard biedt FedEx Nederland (gevestigd nabij Schiphol) meer dan alleen banen voor koeriers.

Bekijk de carrièrepagina van FedEx Nederland (registratie noodzakelijk)

Wil je meer Amerikaanse bedrijven in Nederland op deze pagina zien?

Geef het bedrijf van jouw voorkeur aan ons door, dan zetten we het erbij!

(1 stemmen, gem.: 1,00 van de 5)
Laden...