2007 – Fotoverslag New York – deel 1

In juni 2007 gingen Louise, Muriel, Rudy en Frank op stedentrip naar New York. Op deze en de volgende pagina’s vind je hun fotoverslag.

Het Empire State building (1931) by night. We zaten er maar 6 blokken vanaf.

Van 1931 tot 1975 het hoogtste gebouw ter wereld (381 m), daarna voorbij gestreefd door de Twin Towers (en later door veel meer gebouwen). Gebouwd in 16 maanden wat nog steeds een recordtijd is!

Empire State Building New York

Park Avenue New York

Park Avenue, staat bekend om zijn hoge vastgoedprijzen en rijke reputatie, vooral het deel van de straat dat door de Upper East Side loopt.

Central Park New York

Central Park, het komt veelvuldig voor in tal van films. Het langwerpige park strekt zich uit over 4 kilometer van 59th tot 110th Street en heeft een totale oppervlakte van 341 hectare. Hoewel vele delen van het park natuurlijk lijken is het volledig door mensenhanden aangelegd. Het bevat verschillende ontworpen meren, een uitgebreid net wandelpaden, twee ijsschaatsbanen, een roeivijver, een dierenbegraafplaats, open grasgebieden die zowel voor de beoefening van verschillende sporten of als ligweiden benut worden en meerdere speeltuinen. Het park is een veelbezochte rustplaats voor trekkende vogels en daarom ook populair bij vogelaars. De 10 km lange weg die het park omringt is populair bij joggers, fietsers en inline-skaters, zeker in de weekenden en na 19.00 uur wanneer het autoverkeer in het park gebannen wordt.

Het fotoverslag van New York gaat verder bij deel 2

(nog geen waarderingen)
Laden...