2007 – Fotoverslag New York – deel 2

In deze kerk aan de rand van Harlem hebben we een dienst bijgewoond, het was een belevenis! We waren de enige blanken en men kon het erg waarderen dat we er waren. Er werd heftig gepreekt en hartstochtelijk gezongen. We ontkwamen er zelf ook niet aan, in het kader van vaderdag moesten alle heren naar voren komen dus ook wij, en even later alle dames. Louise en Muriel hebben er wel foto’s of filmpjes van die later wel online zullen komen.

St. John The Divine

The Cathedral Church of St. John the Divine. De bouw begon in 1892, het is de op één na grootste kerk ter wereld na de Sint Pieter in Rome en hij is nog niet af… Er is brand geweest aan de linkerzijde dus er is nogal een setback geweest. Nu was het voorste deel nog dicht vanwege roetschade t.g.v. de brand.

Columbia University

Dit is één van de vele gebouwen van de Columbia University, in 1754 gesticht door koning George II van Engeland en heeft zijn naam in 1784, na de onafhankelijkheidsoorlog, veranderd in het patriottistische Columbia (een benaming voor de Verenigde Staten: het land dat door Columbus ontdekt is). Er was een opname bezig van een Bollywood film, grappig!

China Town

Chinatown, een veel groter gebied dan Little Italy wat maar een paar blokken is. We zijn er nog in een tempel geweest die in de Lonely Planet stond. Dat viel nogal tegen, het was niet meer dan een winkel die als tempeltje was ingericht. Je kunt vanuit Chinatown voor 15 dollar met de bus naar Chinatown in Boston, goedkoper kan het echt niet! Je zit dan wel iets van 5 uur in de bus geloof ik.

Hudson River

Zonsondergang, zicht op de Jersey side van de Hudson river vanaf de Battery Park
City Esplanade (wandelboulevard westkant lower manhattan).

WTC Globe

Deze wereldbol stond in de hal van het World Trade Center en er is dus zo uitgekomen. Er is nog wonderbaarlijk veel van heel gebleven.

NY Bridges

Van voor naar achter: Brooklyn bridge, Manhattan bridge en Williamsburg bridge.

Verrazano Bridge

Verrazano-Narrows Bridge, vernoemd naar Giovanni da Verrazano die als eerste Europeaan de huidige New York Bay binnenvoer. Gebouwd in 1964, toen de langste hangbrug overspanning ter wereld (1298 m).

The best detectives in the world

NYPD – the best detectives in the world.

Volgt: Fotoverslag New York – deel 3.

(nog geen waarderingen)
Laden...