2006 – Houston, Dallas en de Midwest – deel 8

Dwars door The Midwest

Tijdens mijn tweede trip ben ik van Dallas, TX naar Iowa City, IA gereisd. Mijn toenmalige vriendin en ik gingen haar moeder een weekje bezoeken. Om van Texas naar Iowa te komen moesten we door de staten Oklahoma, Kansas en Missouri. Dit staat echter bekend als een bijzonder saai stuk… maar ik vond het prachtig.

Get your kicks

Get your kicks

Als Nederlander ben ik gewend dat je altijd wel gebouwen of elektriciteitsmasten aan de horizon ziet. Maar nu reden we door uitgestrekte prairies waar geen levende ziel te vinden was. Op zich was het op de snelweg ook heel rustig tussen de grote steden in. Op zich kom je ook niet zoveel vrachtwagens tegen omdat die net zo hard mogen als auto’s. De wegen zijn prima begaanbaar, alleen kun je duidelijk zien dat ze niet zo goed onderhouden worden als Nederlandse snelwegen. Scheuren in het afvalt worden meestal provisorisch gedicht zodat het weer een tijdje mee kan, en je ziet een boel afgescheurde loopvlakken van vrachtwagens op de vluchtstrook liggen. Tenzij je op een tolweg rijdt. Dan is het asfalt netjes glad en schoon. Over het algemeen zijn de parkeerplaatsen ook goed onderhouden, vooral die van de tolweg door Kansas. Een groot benzinestation met restaurant, en natuurlijk een computer met een buienradar er op om te zien of je onderweg nog tornado’s tegen gaat komen.

On the road

On the road

Het duurde ongeveer 14 uur om al deze staten te doorkruisen, ik was dan ook erg blij om eindelijk in Iowa City aan te komen. Deze stad is merkbaar anders als Dallas. Alles is wat kleiner en ‘organischer’ opgezet. Meer groen op straat en minder druk. Iowa City is eigenlijk een universiteitsstad en dat is goed merkbaar aan de opmaak van de bevolking. Veel meer jonge mensen uit alle lagen van de bevolking. Op straat is het ook gezelliger met wat meer leuke boekhandeltjes en cafeetjes in het centrum. En natuurlijk The University of Iowa als middelpunt van de stad.

Santa Fe Railroad

Santa Fe Railroad

Zo, dit was eigenlijk een vrij beknopt verslag, als je graag eens verder wil babbelen over Amerika, dan kun je me vinden op mijn Hyves: http://matthijsdijk.hyves.nl/ of mail naar matthijs.dijk@gmail.com.

Universiteit van Iowa

Universiteit van Iowa

Terug naar de reisverhalen van Amerika

(nog geen waarderingen)
Laden...