2006 – Houston, Dallas en de Midwest – deel 3

Flying home for Christmas

Mijn derde reis naar Amerika was het meest zenuwslopend van allemaal. Ik zou de vrijdag voor kerst via Londen Gatwick naar Dallas vliegen. Maar net op een van de drukste dagen van het jaar was Londen compleet ingesloten door dikke mist! Dit was al enige dagen zo, dus ik hield mijn vluchtinfo goed in de gaten. En op de dag van de vlucht zelf kwam ik 4 uur voor het einde van het inchecken op Schiphol aan, zodat ik eventueel tijdig mijn reis kon aanpassen.

Op schiphol aangekomen bleek mijn vlucht naar London 4 uur vertraagd te zijn, ik zou dus mijn vlucht naar Dallas missen. Ik ben meteen in de rij gaan staan voor de British Airways balie. Ook al vloog ik eigenlijk met American Airlines, omdat ik het eerste stukje naar Londen met BA vloog, moest ik bij hun zijn. Helaas stond er al wel een gigantische rij voor de balie met maar 2 man personeel er achter. In de 2,5 uur dat ik moest wachten heb ik nog geprobeerd via mijn reisbureau wat te regelen, maar het beste wat ze konden doen was een reservering van een stoel voor een vlucht de volgende dag. Dit zou betekenen dat ik op Gatwick zou moeten overnachten. Bij de balie aangekomen hoorde ik, na enkele minuten zenuwachtig naar het typen van de baliemedewerker op zijn toetsenbord te hebben gekeken, dat er nog een stoel vrij was op een vlucht naar Minneapolis, vanaf daar kon ik verder naar Dallas. Diezelfde dag nog!

In Minneapolis had mijn aansluiting nog wat vertraging, maar dit was snel vergeten dankzij het prachtige uitzicht over de miljoenen lampjes van nachtelijk Dallas. Ik was erg moe maar opgelucht toen we in Dallas landden, dat we daar nog een uur moesten wachten tot het vliegtuig naar een gate kon rijden mocht de pret ook niet meer drukken… Dat mijn bagage daarna 2 dagen zoek was, nam ik ook maar op de koop toe…

Zo… genoeg over vliegen, tijd voor het echte werk!

Lees meer over Matthijs’ ervaringen met Amerika in ‘Amerika, land van mijn dromen’

(nog geen waarderingen)
Laden...