2005 – Philadelphia & New York

In februari 2005 (rond Valentijnsdag, een ware feestdag in Amerika) gingen Anneloes en Edward voor het eerst naar onze Nederlandse vrienden in Cherry Hill, New Jersey. Ze woonden daar toen net een half jaartje.

Er lag een flink pak sneeuw in Cherry Hill (een buitenwijk van Philadelphia). Natuurlijk wilden we zo snel mogelijk naar The Big Apple. Samen met Paul en Sandra en hun (toen nog) baby Iris, gingen we met de auto naar New York (ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Cherry Hill). Ik was nog nooit in New York geweest, maar mijn vrouw al wel eens. We begonnen in Manhattan en liepen langzaam omhoog richting Times Square. Helaas konden we het niet al te laat maken, omdat de baby natuurlijk moest eten en slapen.

De volgende dag gingen Anneloes en ik met de bus naar Philadelphia. Iets was ik niet kan aanraden. Ik voel me niet vaak ongemakkelijk, maar toen in die bus dat door nogal wat achterstandswijken met tonnen vuur op de straat reed, voelde ik me dat zeker wel. Philadelphia zelf was leuk om te zien. De bakermat van de Amerikaanse ‘beschaving’ in feite. Hier vind je de oudste straten en oudste huizen van Amerika (zo’n 300 jaar oud). Ook komt iedereen de Liberty Bell en de Town Hall bekijken, waar de oprichting van de Verenigde staten van Amerika in feite heeft plaatsgevonden. ’s Avonds kwam Paul vanuit zijn werk om ons te vergezellen en hebben we in een of andere sjieke tent gegeten, waar we Chris Zegers op televisie ook hadden zien eten. “Mr. Moto” of zo heette dit hippe restaurant, dat inderdaad vooral hip was, voor het eten hebben we het niet hoeven doen. Ik bedoel: koude spaghetti op blokjes ijs?

Later in de week gingen we naar The Dutch Country, het land van de Amish. ‘Dutch’ heeft niks met Nederlands te maken, maar is in feite een verkeerde vertaling van ‘Deutsch’. Na een bezoek aan een dorpje met allemaal authentieke Amish-winkeltjes, gingen we het echte platteland op, waar de Amish zonder elektriciteit en met paarden, geiten en koetsen leven. We hadden daar een gids gehuurd die bij ons in de auto stapte en ons langs een aantal adresjes voerde. We voelde ons bijna verplicht een patchwork deken bij zo’n Amish-gezin te kopen, maar konden er uiteindelijk toch weerstand aan bieden. In de buurt van de plaatsjes met de grappige plaatsnamen Blue Balls en Intercourse hebben we ons buikje bij Good n’ Plenty heerlijk volgegeten. Het was een heerlijke vakantie waarbij we zowel New York als Philadelphia en de Dutch Country hebben gezien. Maar we beseffen ook dat we zeker nog eens terug moeten, omdat we het gevoel hebben veel te kort de tijd te hebben gehad. Een weekje is tenslotte ook zo voorbij.

(nog geen waarderingen)
Laden...