Wintersport: ook in de VS!

Wintersporten is ook in de VS op veel plaatsen heel goed mogelijk. Vanuit de grote steden aan de oostkust ben je binnen een paar uur in de kleinere skigebieden in het berggebied van de Appalachen, maar nog veel interessanter zijn de skigebieden in de Rocky Mountains in de staten Utah, Colorado, California, Oregon en Washington. Deze gebieden zijn zeer sneeuwzeker en toch ook zonovergoten, exact wat je wilt tijdens je wintersport vakantie.

Aspen
Hoog in de Rocky Mountains ligt het wereldberoemde skidorp Aspen. Iedere rijke of beroemde Amerikaan heeft hier wel een huisje of appartement, dus de kans is groot dat je op de piste veel bekende gezichten zult tegenkomen. Aspen staat behalve om de filmsterren ook bekend om het enorm grote aantal double diamond-afdalingen. Bovendien zijn de uitzichten vanaf de verschillende pistes echt adembenemend. Ook na het skiën is er volop te doen in dit dorp in Colorado. Veel van de beste restaurants van de VS bevinden zich in het skidorp, waaronder een groot aantal met verschillende Michelinsterren. Ook de nachtclubs zijn van absolute wereldklasse. Aspen is natuurlijk geen goedkope bestemming, maar één tip kan je een hoop geld besparen: de laatste week van het seizoen zijn de skipassen voor de helft van de reguliere prijs te krijgen. Het is er dan bovendien een stuk rustiger en de sneeuw en zon is net zo goed als in de rest van het seizoen. Ook de restaurants hebben vaak goedkope aanbiedingen in deze week.

Sneeuwzeker
Aspen is een mooi gebied en bovendien erg sneeuwzeker. Maar weegt het op tegen een skivakantie in bijvoorbeeld Oostenrijk? De wintersportgebieden in Europa zijn natuurlijk een stuk dichterbij, goedkoper en waarschijnlijk ook gezelliger door de uitgebreide après-ski. De keus is aan jou: wil je graag skiën met de Amerikaanse jetset en vind je het niet erg om daarvoor meer geld besteden, dan is Aspen een perfecte plek. De rest blijft lekker wat dichter bij huis.

LEES OOK:  Terug in de tijd in Philadelphia: 5 historische hoogtepunten

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Wintertrex

4.402 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.