Road trip & working holiday: werken en reizen combineren

Nationale Parken van Amerika

Voor veel mensen is een reis naar de andere kant van de wereld – waar deze ook heen moge gaan – een luxe en een droom die misschien nooit in vervulling zal gaan. Dit is niet zo gek, aangezien een dergelijke reis al gauw in de duizenden euro’s kan gaan lopen. Echter, een reis naar een totaal ander land, met een totaal andere cultuur is vaak een ervaring voor het leven en is eigenlijk ook iedereen aan te raden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop verschillende mogelijkheden om werken en reizen in bijvoorbeeld de USA te combineren.

Yosemite National Park
De USA heeft een prachtige natuur, en vele diverse natuurparken die allemaal hun eigen charme hebben. Nu kun je hier op eigen initiatief natuurlijk prima een week vertoeven en rondkijken, maar je kunt ook daadwerkelijk een bijdrage gaan leveren aan deze parken. Wat dacht je van vrijwilligerswerk doen in de buurt van de Grand Canyon of het fameuze Yosemite National Park? Doordeweeks zijn deze natuurwonderen jouw werkomgeving en in het weekend kun je er op eigen houtje rondtrekken.

Nationale Parken van Amerika

Eco-vrijwilliger
Net als de voorgaande optie is er nog een mogelijkheid voor mensen die gek zijn van natuur en weten van aanpakken. Een prachtig gebied (de Big Sur-regio) waar land en zee op spectaculaire wijze samenkomen. Je gaat hier onder andere onderzoek doen naar inheemse plantensoorten en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan deze gebieden. Uiteraard doe je dit natuurlijk niet alleen, maar in internationale groepen waardoor je waarschijnlijk ook nog een hoop leuke contacten overhoudt aan dit avontuur.

LEES OOK:  9 redenen om direct naar het bruisende New Orleans af te reizen

Surfin' USA

Je eigen plan trekken
Natuurlijk kun je naast deze prachtige projecten, waarbij je iets kunt bijdragen aan deze wereld er ook nog zelf even op uit trekken in de USA. Mocht je nog wat tijd over hebben kun je bijvoorbeeld een camper huren en langs de westkust gaan toeren. Hier kun je alle surfhotspots meepakken en met je plank op de bus de hele kust afgaan.

New York
Bij een bezoek aan de USA mag een bezoek aan New York natuurlijk absoluut niet ontbreken. Deze wereldstad is tevens een ervaring voor het leven. Boek een hotel in New York en ga kijken bij het Vrijheidsbeeld, Central Park, Grand Central Station en Times Square en laat je inspireren door deze prachtige stad.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Venere.com

2.138 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.