New York, de unieke plekjes van deze wereldstad

St. Nick's Pub in HarlemSt. Nick's Pub in Harlem

New York is natuurlijk de mooiste stad van de VS. Als je er al een keer bent geweest, is het misschien leuk om bij een volgend bezoek de minder bekende plekken langs te gaan. Voor liefhebbers van jazz is de beroemde Blue Note Club natuurlijk een must. Maar veel rauwer en authentieker is de St. Nick’s Pub in Harlem. Laat je er door een taxi naartoe brengen en weer oppikken, want het is een vrij heftige buurt.

Hoog boven de stad ligt een relatief onbekend paradijs: de New Yorkse High Line. Dit werd in de jaren dertig gebouwd als viaduct voor vrachttreinen. Omdat deze sinds de jaren tachtig niet meer wordt gebruikt wilde men het afbreken. Gelukkig heeft een stel creatieve New Yorkers hier een stokje voor gestoken. Recent is het 2,3 kilometer lange bouwwerk omgebouwd tot een uniek stadspark, hoog boven het Meatpacking District en Chelsea helemaal tot aan West Side Yard. Het is een ideale plek om te picknicken en even de drukte van de stad te ontvluchten. Er zijn veel wandelpaden, kunstwerken en uitkijkplekken voor een verbluffend uitzicht over de stad. Minder hoog, maar veel origineler dan het uitzicht vanaf het Empire State Building.

The New York High Line

The New York High Line: uniek park in een wereldstad (photo credit)

Hoeveel hotels New York rijk is weet niemand. Het moeten er vele duizenden zijn, want New York is natuurlijk vakantiebestemming nummer één voor mensen die van cultuur, architectuur en een bruisend stadsleven houden. Veel hotels hebben een unieke geschiedenis, zoals het Chelsea Hotel en het Waldorff Astoria. Voor de één vergane glorie, voor de ander een voorbeeld van de tijdloze New Yorkse elegantie. Bezoek de hotellobby en drink iets in de hotelbar. Of ga naar The Chatwal, met een vernieuwde Lambs Club, de club waar beroemdheden als Charlie Chaplin en Fred Astaire vroeger vaak waren te vinden.

LEES OOK:  Metro New York: zo werkt het

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Hotel.info

1.987 views
(3 stemmen, gem.: 4,33 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.