Met een camper Californië verkennen

Yosemite National Park

California dreaming? Why dream, just do it! Een van de leukste manieren om Californië te leren kennen is per camper. De sensatie om iedere dag ergens anders wakker te worden, of dit nu een wereldstad is of een uitgestrekt natuurpark, is betoverend.

Vergelijk het niet met kamperen zoals we dat in Europa gewend zijn. De Amerikaanse campers zijn van alle luxe voorzien, met grote, zachte bedden en een behoorlijke keuken en badkamer. De georganiseerde kampeerplekken hebben ook alle luxe die je in Europa ontbeert. In een oogwenk is niet alleen water, maar ook gas, riolering en kabeltelevisie aan je camper gekoppeld. Je hoeft dus niet met je toiletrol onder je arm naar een gemeenschappelijke wc!

Om zo’n reis te maken vlieg je het beste naar Los Angeles. Zorgvuldig vliegtickets vergelijken loont de moeite: soms vind je scherpe aanbiedingen. Op internet kun je gemakkelijk een camper reserveren. Hier mag je gewoon met een rijbewijs B mee rijden, maar je moet wel ouder zijn dan 21 jaar. Het is even wennen om te rijden in zo’n grote bak, maar door de ruime opzet van de steden en wegen in Californië heb je dat zo onder de knie.

Yosemite National Park

De route die je zou kunnen nemen is de volgende. Rij vanuit Los Angeles via Santa Barbara, San Luis Obispo en Monterey de kustweg af naar San Francisco. Ga daarna naar Yosemite National Park met zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. Hierna kun je naar Death Valley, de op één na heetste plek op aarde (zorg dus voor voldoende water). En ach ja, als je daar toch bent kun je net zo goed een bezoek brengen aan Disneyland voor volwassenen: Las Vegas. Op de terugtocht naar Los Angeles moet je natuurlijk een stop maken bij het woestijnstadje Palm Springs.

LEES OOK:  Kies je koffer voor Amerika met zorg

Deze tocht is natuurlijk maar een suggestie en doet een greep uit de vele mogelijkheden die Californië te bieden heeft. Een extra tip: neem niet alleen de snelweg, maar pak zoveel mogelijk secundaire wegen, de zogenaamde byways. Je reist iets minder snel maar je kunt nog beter genieten van de mooie omgeving.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WTC.nl

1.795 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.