Gemakkelijk een ESTA aanvragen

Als je naar Amerika reist, moet je van tevoren toestemming hebben om het land binnen te mogen. Je moet bij de US Customs and Border Protection een ESTA aanvragen (Electronic System for Travel Authorization). Dat kan met een creditcard via de speciale ESTA-website van de Amerikaanse regering. Sommige reizigers vinden het vervelend om met creditcard te moeten betalen of willen deze niet speciaal hiervoor aanschaffen. Er zijn ook Nederlandse partijen die de aanvraag voor jou kunnen verzorgen, zoals eVisa Application Services.

Bij eVisa Application Services kun je gewoon betalen met iDeal, Mister Cash of Bancontact. eVisa Application Services is een servicegericht bedrijf met een enthousiast team dat voor zijn klanten klaarstaat wanneer ze hulp nodig hebben bij het indienen van een ESTA. Het voornaamste doel is om een goede en snelle service te bieden tegen een eerlijke prijs.

Kosten van ESTA aanvragen via eVisa

Je betaalt voor een ESTA-aanvraag € 25, ongeacht de wisselkoers. Dit is inclusief $ 14 consulaire kosten die zijn vastgesteld door het Amerikaanse CBP. Voor de bemiddelings- en administratiekosten betaal je slechts € 12 per ESTA-aanvraag. Wordt jouw ESTA-reistoestemming onverhoopt afgewezen, dan stort het bedrijf naar eigen zeggen zo spoedig mogelijk het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Controle op fouten in je ESTA-aanvraag

Het grote voordeel van deze Nederlandse service is dat zij jouw ESTA-aanvragen ook controleren op eventuele fouten. Indien nodig nemen ze contact met je op, voordat zij je aanvraag verwerken. Wanneer je aanvraag nog niet is verwerkt, kunnen zij alle gegevens nog kosteloos voor je aanpassen. Dat vermindert de kans op gedoe en fouten aanzienlijk!

LEES OOK:  Minder doodstraf in Amerika

Het aanvraagformulier is voorzien van extra controles waarbij het bijvoorbeeld onmogelijk is de letter ‘O’ bij het paspoortnummer in te vullen. Dat moet namelijk altijd het cijfer ‘0’ zijn. Dit is een voorbeeld van veelvoorkomende fout, waardoor reizigers met een goedgekeurde ESTA alsnog geen doorgang krijgen, omdat de afgegeven ESTA niet geverifieerd kan worden met het paspoort. Op deze manier zitten er nog meer slimme en handige controles in het formulier, waardoor eventuele fouten praktische worden uitgesloten.

ESTA aanvragen

ESTA aanvragen: minimaal 72 uur van tevoren

Je kunt jouw aanvraag op elk moment van de dag indienen. Ook is er de mogelijkheid om een groepsaanvraag in te dienen. Deze kun je het beste een aantal weken voorafgaand aan je vertrekdatum aanvragen. In ieder geval 72 uur voor aanvang van je reis. Het kan zijn dat de overheid van de Verenigde Staten 72 uur nodig heeft om tot een beslissing te komen.

Meestal duurt het echter niet zo lang. Doorgaans ontvang je jouw ESTA binnen enkele uren op de e-mail. Als je geen printer hebt om je ESTA-verklaring uit te printen, dan heb je ook de optie om deze per post naar je op te laten sturen. Je hoeft bij de douane geen bewijs van je toegewezen ESTA te tonen. Toch adviseert de douane een exemplaar voor eigen gebruik bij je te dragen tijdens je reis naar Amerika.

Gemakkelijk je ESTA aanvragen

eVisa Application Services probeert het je zo makkelijk mogelijk te maken tijdens het indienen van je aanvraag. Wanneer je niet precies weet wat je moet invullen, kun je op de ‘i’ in het formulier klikken voor meer informatie. Ook is er de aparte pagina ‘ESTA-formulier‘ met de veelgestelde vragen en zaken waar je op moet letten bij het invullen van je aanvraag. Kom je er desondanks niet uit, dan kun je dit bedrijf ook per telefoon of per e-mail bereiken.

LEES OOK:  Amerika: ook heel divers qua talen

Heb je iets verkeerd ingevuld en is je aanvraag al verwerkt, dan zul je een nieuwe aanvraag moeten indienen en zijn de bijkomende kosten helaas voor de aanvrager. Gegevens die je achteraf altijd kunt veranderen zijn: je e-mailadres en je verblijfsadres in de Verenigde Staten. Uiteraard is het bedrijf eVisa niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de door jou aangeleverde gegevens.

Je gegevens bij ESTA aanvragen

Uiteraard is je privacy gewaarborgd. Het bedrijf werkt volgens de richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en staat geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Ook hebben alle medewerkers een geldige Verklaring Omtrent Gedrag. Je gegevens worden streng beveiligd opgeslagen door het Amerikaanse Department of Homeland Security. Het officiële aanvraagnummer afgegeven door het Amerikaanse CBP wordt gedurende de geldigheidsduur van je ESTA-aanvragen voor jou in bewaring gehouden (tot twee jaar vanaf de datum van goedkeuring).

Waar ga jij naartoe in Amerika?


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met eVisa Application Services, foto: Pexels

1.353 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.