Vliegen naar New York: tips voor een betaalbare trip

New York

New York is the place to be! Of het nu midden in de zomer is of hartje winter, in deze Amerikaanse stad is het eigenlijk altijd goed toeven. En wie slim is en op tijd zijn vakantie regelt, kan ook tijdens de dure zomermaanden voordelig naar The Big Apple vliegen. Voor vliegtickets naar New York kun je terecht bij KLM.

New York in de zomer
Wie echt wil genieten van een bezoekje aan New York, vliegt in de zomer naar deze Amerikaanse stad. In de zomer zijn de temperaturen over het algemeen veel aangenamer, waardoor bezienswaardigheden makkelijk bezocht kunnen worden in luchtige kleren, zonder te koukleumen. In deze periode valt ook de zomervakantie van Amerikaanse leerlingen en dat betekent dat er overal uitverkoop is. Feestelijkheden rondom de Onafhankelijkheidsdag op 4 juli worden eveneens groots aangepakt en zijn voor de toerist een extra attractie.

Daarnaast zijn natuurlijk voldoende bezienswaardigheden die een trip naar New York in de zomer aantrekkelijk maken. Denk hierbij aan het bezoeken van Central Park, een trip naar het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en Times Square. New York is een bruisende stad en wie overdag niet voldoende vertier vindt kan zich ’s nachts in het bruisende nachtleven storten. Veel restaurants en eettentjes zijn zowel overdag als ook de hele nacht open, dus mocht je midden in de nacht trek krijgen, dan zijn er voldoende plaatsen waar je eten kunt halen.

Reizen naar New York
Afhankelijk van de tijd waarin je reist kan het vliegen naar New York zowel in de winter als zomer goedkoop zijn. Een aanrader is om buiten de Nederlandse schoolvakanties te vliegen, omdat tickets dan over het algemeen goedkoper zijn. Hoogtijdagen zoals kerst en oud en nieuw kunnen beter vermeden worden, omdat de prijzen tijdens deze periodes vaak veel hoger liggen. Niet alleen vliegkosten zijn hoger, maar ook accommodaties zijn tijdens bepaalde feest- en hoogtijdagen duurder.

LEES OOK:  Top 5 bezienswaardigheden in Las Vegas

Tips voor een betaalbare trip naar New York
New York kan een behoorlijk dure stad zijn. Met onderstaande tips houd je echter je trip betaalbaar, terwijl je gewoon kunt genieten van alles wat de stad New York je te bieden heeft.

  • Times Square is wel the place to be, maar is ook behoorlijk prijzig. Wil je toch wat eten? Zoek dan naar kleinere eettentjes. Laat je niet verleiden door bordjes waarop staat dat je per 100 gram betaalt, want het lijkt goedkoop, maar een goede portie eten kost dan al gauw handen vol geld. Liever betaal je een standaardprijs, dan afgewogen eten te nemen.
  • Bepaalde musea hanteren op bepaalde dagen en tijden gratis entree of ze vragen slechts een vrijwillige bijdrage. Dit kan heel wat schelen en niemand zal ervan opkijken dat je als toerist gebruik maakt van deze gelegenheid om een museum gratis te bezoeken (denk hierbij bijvoorbeeld aan het American Museum of Natural History nabij het Central Park).
  • Reis bij voorkeur buiten het seizoen of zoek op het internet naar geschikte aanbiedingen. Dit geldt niet alleen voor de aanschaf van een vliegticket, maar ook voor de accommodatie.
  • In plaats van een hotel of appartement te boeken, kunnen avonturiers aan huizenruil tijdens de vakantie doen.
  • Alhoewel door de hele stad metro’s rijden, is het niet alleen veel interessanter om de stad lopend te verkennen, het scheelt ook al gauw heel wat dollars.
  • Ben je in de zomer in New York? Maak dan gebruik van de ‘summer sale’, waarmee je goedkope items op de kop kunt tikken. Pas wel op met de aanschaf van elektronica want in Amerika gebruiken ze vaak 110 V voor elektrische apparatuur.
  • Een goede voorbereiding is het halve werk: plan je vakantie naar New York ruim van tevoren en zoek op het net naar verschillende aanbiedingen om je reis goedkoper te maken.
LEES OOK:  Nieuwe WTC wint met 'antennelengte' verschil

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met KLM

6.857 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.