Verhuizen naar het land van de mogelijkheden

Toen Amerika net ontdekt was en de Europeanen er hun nederzettingen opbouwden, waren er veel mensen die hun geluk gingen beproeven in Amerika. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel mensen die naar de VS verhuizen om te wonen of te werken. De een gaat voor een jaar, de ander vertrekt om nooit meer terug te komen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je mee moet nemen in je beslissing als je echt wilt verhuizen.

Vrienden en familie
In je eentje naar een vreemd land vertrekken kan in het begin nogal eenzaam aanvoelen. Je kent er nog maar weinig mensen en vrienden maken gaat altijd een stuk lastiger dan je denkt. Als je al werk hebt, dan kun je vaak makkelijk aansluiten bij een aantal collega’s. Als je nog op zoek moet naar een baan, dan wordt het al wat lastiger. Via Skype kun je tegenwoordig gelukkig makkelijk contact houden met mensen van over de hele wereld en hoef jij je gelukkig niet altijd alleen te voelen.

verhuizen naar AmerikaStel dat je ooit weer terug wilt?
Het kan natuurlijk zo zijn dat je na je studie naar Amerika bent gegaan om te werken. Dat is leuk en uitdagend, maar misschien wil je over een jaar of tien weer terug naar Nederland. Terug naar je familie, terug naar die bekende cultuur. In de tijd dat je in Amerika werkt, bouw je dan geen pensioen op. Als je jong bent, maak jij je daar nog geen zorgen over. Toch is het dan slim om een lijfrente af te sluiten, zodat je toch iets hebt om op terug te vallen als je ooit terug komt.

LEES OOK:  Amerikaanse series online kijken: 8 tips

Andere cultuur
Amerika is een westers land, maar er zijn redelijk wat dingen die ze in de VS anders doen dan wij in Nederland. Aan deze verschillen zul je in het begin moeten wennen. Over het algemeen vinden Amerikanen Nederlanders veel te direct en ook als je uit eten gaat kun je niet zomaar met mes en vork eten. Je beiden handen op tafel vinden ze in Amerika maar vies. Toch blijft het leuk om een andere cultuur te ontdekken en als je het leuk vindt, wen je er vanzelf aan.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Aegon

2.567 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.