Een hap uit de Grote Appel

The Big Apple

The Big Apple, de stad die nooit slaapt, de hoofdstad van de wereld. Allemaal bijnamen, terechte bijnamen voor New York City. Deze stad is absoluut iets wat u een keer in uw leven gezien moet hebben. De stad New York bestaat uit 5 deelgemeenten waar u vast wel van heeft gehoord; Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island. Al deze deelgemeenten vormen wat we vandaag de dag kennen als New York, een stad met een oppervlakte van meer dan 1200 vierkante kilometer met meer dan 8 miljoen inwoners. Deze stad is met recht een metropool te noemen, en de skyline is een van de beroemdste ter wereld.

De stad bezichtigen
De activiteiten die u in New York kan ondernemen zijn werkelijk teveel om op te noemen. In een stad waar 8 miljoen inwoners zijn en die zo beroemd is als New York, is er werkelijk voor iedereen wel wat te doen. Neem alleen al het verkeer in New York, het is iets wat u gezien moet hebben. Bezoek Broadway, maak een foto van uzelf bij het vrijheidsbeeld, bezoek de diverse stadions van wereldberoemde clubs zoals de New York Lakers (basketbal), de New York Yankees (honkbal) en de New York Giants (American football). Bezoek de New York Fashion Week, of bezoek alle plekjes uit uw favoriete serie Sex and the City.

Het meest ideale verblijf in New York
Een weekendje New York is dus erg aantrekkelijk, maar het verblijf kan duur uitvallen. U kunt bijvoorbeeld een hotel boeken in New York, maar het behoeft geen uitleg dat zelfs een middelmatig hotel in New York City zeer prijzig kan zijn. Beter is het om in het appartement of woning van een vriend of kennis te verblijven. Maar wat als u die niet in New York heeft? Als u het liefst in een appartement in New York verblijft in de gastvrijheid van een goede gastheer en/of gastvrouw, dan surf naar wimdu.nl waar u simpelweg New York invult als locatie, de aankomst en vertrekdata aangeeft, waarna u een lijst krijgt van alle gastvrije mensen die u graag een onderkomen bieden voor een veel lagere prijs dan een hotel. Bovendien kunnen zij u veel vertellen over de stad en wellicht krijgt u er nieuwe vrienden bij!

LEES OOK:  Top 5 typisch Amerikaanse gerechten

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Wimdu

2.080 views
(1 stemmen, gem.: 3,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.