Draag je steentje bij: vrijwilligerswerk in de USA

Vrijwilligerswerk in Amerika

Ben jij ook zo iemand die al heel lang met de gedachte speelt om ooit eens wat terug te doen voor de wereld? Tegenwoordig is de wereld hoofdzakelijk ingericht om zo veel mogelijk te consumeren en zo veel mogelijk gebruik te maken van je eigen kansen en mogelijkheden. ‘Ik’ staat centraal en daarbij houden we vaak geen rekening met anderen in Nederland, en al helemaal niet met de rest van de wereld. Gelukkig zijn er ook veel mensen die zich erg bewust zijn van deze individualisering van Nederland en de wereld in het algemeen. Deze mensen zetten zich in voor mensen die dat nodig hebben en cijferen zichzelf daarvoor weg. Uiteraard, je kunt heel goed vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika, bij de mensen die dat wellicht het hardst nodig hebben. Maar het kan ook anders. Je kunt bijvoorbeeld ook je handen uit de mouwen steken in het land van de mogelijkheden, via vrijwilligerswerk in de USA.

Au pair worden
Ook in Amerika kan je namelijk van alles betekenen voor anderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van au pair worden in de USA? Het is misschien wat anders dan helpen bij de allerzwaksten in Afrika, maar het is zeker eervol werk. Je kunt bijvoorbeeld gaan assisteren in gezinnen die met moeite de eindjes aan elkaar knopen en echt geen geld hebben voor kinderopvang. Jij wordt hier dan de helpende hand en zorgt overdag voor de kinderen (als ze niet op school zijn). Op deze manier leer je op een unieke manier de Amerikaanse cultuur kennen en bouw je daarnaast meestal vriendschappen op voor het leven. De ouders en kinderen zullen je oneindig dankbaar zijn.

LEES OOK:  De 5 beste restaurants in Miami

Werken op een summercamp in Amerika
Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, zoals werken op een summercamp in de USA. Daar kun je vervolgens diverse rollen aannemen zoals leraar, algemeen hulpverlener en helpen met het opzetten van sportprogramma’s. Dit is ideaal voor mensen die al eens eerder met kinderen hebben gewerkt en goed Engels spreken. Door heel Amerika vindt je deze kampen waaronder ook privékampen speciaal voor kinderen met een handicap of voor kinderen uit achterstandswijken. Uiteraard zijn dit mooie projecten waar je het onderscheid kunt maken. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen van over de hele wereld kennen. Een ervaring voor het leven. Doe je dus graag eindelijk eens iets terug voor deze wereld, dan is dit je mogelijkheid!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Activity International

2.932 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.