Amerikanistiek studeren

Of je het leuk vindt of niet: Amerika is dagelijks in het nieuws. Sommige mensen haten Amerika. Andere mensen adoreren Amerika. Kritiek op Amerika is er veel. Maar dat is ook logisch. Een groot deel van ons leven wordt bedacht en ingericht vanuit Amerika. Denk maar aan computers en hun programma’s, aan fastfood, aan muziek of aan films. Maar ook financiële en andere markten zijn voor een groot deel afhankelijk van de situatie in Amerika. Om Amerika kun je simpelweg niet heen, al was het alleen maar om de taal.

Meer weten over Amerika
Gaat je belangstelling voor Amerika verder dan het bezoeken van websites als DitIsAmerika.nl? Spreek je graag Engels of ben je geïnteresseerd in de Amerikaanse cultuur? Misschien is het wat voor jou om Amerikanistiek ofwel American Studies te studeren. Je wordt opgeleid tot amerikanist. Daarmee kun je terechtkomen bij de media, bij een krant of een tijdschrift, maar ook bij de overheid, bij een culturele instelling of ‘gewoon’ in het bedrijfsleven. Amerika is zo met ons eigen bestaan verweven, dat er genoeg werk is voor ambitieuze amerikanisten.

Meer Informatie over het studeren van Amerikanistiek vind je onder andere op de websites van de universiteiten in Nijmegen, Groningen en Utrecht:

http://www.ru.nl/engels/amerikanistiek/onderwijs/
http://www.rug.nl/studiekiezers/opleidingen/ba/americanstudies/index
http://www.uu.nl/faculty/humanities/EN/education/mastersprogrammes/americanstudies

(4 stemmen, gem.: 2,75 van de 5)
Laden...